avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, vreau sa fac o comanda de pe amazon.com, in ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, vreau sa fac o comanda de pe amazon.com, in Romania, ...

Buna ziua, vreau sa fac o comanda de pe amazon.com, in Romania, si imi cere CNP. E in regula acest lucru? Mentionez ca acum 2 ani am mai facut comanda de pe amazon si nu mi se cere aceasta informatie cu caracter personal. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:18, 13 Martie 2025
Daca ati mai comandat la ei ar fi trebuit sa aveti deja cont , nu poti comanda la amazon fara cont si nu este logic sa va ceara CNP . [ link extern ]
Buna ziua

Da, e nevoie pentru vama. CNP-ul sau datele pasaportului + poza (daca aveti). La CNP nu cer si poza CI.

[ link extern ]

Asa este, in trecut nu cereau, dar acum cer.

Exista optiunea la check-out de a "skip for now", dar tot trebuie sa adaugati datele in maxim 48h altfel comanda va fi anulata.

Daca vreti sa comandati de la ei nu aveti alta optiune. Nu e ca si cum numele, prenumele, adresa exacta, numarul de telefon, datele cardului etc... nu sunt date personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca amazon refuza sa imi inchida contul? de aproximativ ... radu12334 radu12334 Ce pot face daca Amazon refuza sa imi inchida contul? De aproximativ doua saptamani incerc sa imi inchid contul de Amazon dar ei refuza sa il inchida si ma ... (vezi toată discuția)
Declaratie iesire din tara + acte adrian12 adrian12 am fost la notar dar n-a scris ruta si scopul calatoriei cu toate ca am intrebat si insistat a spus ca nu e necesar cu toate ca legea 248/2005 specifica acest ... (vezi toată discuția)
Promotie inselatoare amazon.de twodoor twodoor Salut! Am comandat de pe amazon.de un telefon Google Pixel 8 Pro in 14.10.2023, perioada in care \"puteai\" beneficia de un Pixel Watch 2 gratis la comanda ... (vezi toată discuția)