avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj - reincadrarea in munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj - reincadrarea in munca

Buna ziua
Am mai multe intrebari la care asi dori sa imi raspundeti.

* Care este procedura in cazul unui somer care isi gaseste un loc de munca, unde se anunta si de ce acte e nevoie?
* La randul lui angajatorul ce demersuri trebuie sa faca?
* Cum se va face incadrarea la locul de munca ( pe perioada ne/determinata). Mai am dreptul la somaj daca voi fi disponibilizata in intervalul de 9 luni cat asi avea dreptul la somaj, sau dupa o perioada mai mare. (angajarea s-ar face de la 1 martie - eu asi mai fi avut dreptul la inca 6 luni de somaj).
* Angajatorul are anumite beneficii daca angajeaza someri? (care). La randul lui mai poate sa trimita in somaj alti angajati dupa angajarea mea. Dupa ce perioada de timp - 1 luna, 6 luni, 1 an...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 17:48, 11 Februarie 2010
Anunta agentia de somaj, de la care v-a primi o dispozitie de repartitie, pe acest document angajatorul va face mentiunea cu privire la data de la care are loc angajarea si daca aceasta angajare va fi pe perioada determinata caz in care trebuie mentionata perioada sau nedeterminata.
Angajatorul va urma procedura standard de angajare (intocmire acte angajare, inregistrarea acestora, etc.)
Puteti fi angajata atat pe perioada determinata cat si pe perioada nedeterminata depinde de cum va intelegeti cu angajatorul.
In cazul unui contract pe perioada determinata, la expirarea perioadei beneficiati de perioada de somaj neefectuata (daca termenul contractului este sub 12 luni).
In cazul unui contract pe perioada nedeterminata, veti beneficia lunar de un ajutor in cuantumul a 30% din ajutorul de somaj, dar daca in mai putin de 12 luni de la angajare, veti fi concediata, nu veti mai beneficia de ajutor de somaj.

Angajatorul care angajeaza someri, poate beneficia de facilitatile prevazute in legea somajului ci in actele de completare (recomand sa se adreseze agentiei de somaj, deoarece aceste ajutoare sunt functie de situatia specifica in cazul acelei angajari.

Angajatorul poate face concedieri dupa ce a angajat someri, cu respectarea procedurilor legale.

~ final discuție ~