avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale In ce conditii pot majora taxele locale in timpul ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

In ce conditii pot majora taxele locale in timpul anului?

Buna ziua, va intreb daca se pot, si in ce conditii, majora taxele locale in timpul anului. Concret, am achitat pana la 31 martie 2024 taxele datorate la Primaria comunei, iar anul acesta aflu ca am de achitat diferenta + accesorii pe anul trecut, deoarece consiliul local a facut in timpul anului majorari de taxe. Mentionez ca nu am fost anuntat in timp util de aceste majorari. Imi puteti spune in ce temei legal se pot face aceste modificari
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: victor2007 , utilizator 23:55, 13 Martie 2025
Buna ziua

Despre ce taxa este vorba?

Consililiul local poate lua decizia majorarii unor anumite taxe sau introducerea unor noi taxe pe parcursul anului.
este vorba de impozit cladiri si teren, eu stiu ca majorarile decise in consiliul local in timpul anului se aplica in anul fiscal urmator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata impozit primarie . parfi63 parfi63 Pana la ce data poate fi platit impozitul pe cladiri,mijloace transport,teren fara majorari (accesorii) pe anul in curs?(Art. legea).Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Recalculare impozit primarie ovidiucristian ovidiucristian In anul 2016 m-am prezentat la biroul impozite si taxe locale cu un act notarial din care reiese ca am o anumita suprafa desfasurata a cladirii. In urma ... (vezi toată discuția)
Decizii consilii locale-legal sau nu sapstel sapstel Locuiesc intr-o comuna in care, ca si in altele, uniunea europeana a decis desfiintarea rampelor de gunoi. Pana aici toate cele bune! De aici apar o serie ... (vezi toată discuția)