avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea minorului din tara de catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea minorului din tara de catre mama

Buna seara...am si eu o intrebare...am o fetita de 6 ani si sunt proaspata divortata , copilul mi-a fost incredintat mie printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila .Eu intentionez sa parasesc tara cu copilul intr-o vacanta de 2 luni iar tatal nu mi permite..din motive de razbunare!intrebarea mea este : daca am hot.jud.imi mai trebuie procura din partea lui pentru a parasi tara cu fetita mea?[
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 18:19, 11 Februarie 2010
Daca aveti hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care vi s-a incredintat copilul nu mai aveti nevoie de declaratia tatalui pentru a parasi tara impreuna cu fetita.
Buna ziuia,
Daca minorul v-a fost incredintat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabile,atunci nu mai este necesara declaratia tatalui.Insa daca in hotarare exista si dreptul de vizita al celuilat parinte caruia nu i-a fost incredintat copilul,atunci situatia se schimba...
Pentru detalii puteti vedea urmatoarea discutie
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati) ContSters231389 ContSters231389 Buna seara. Sunt mama unei fetite de 5 ani, divortata anul trecut. Fetita mi-a fost incredintata spre crestere, prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului minor din tara marinela0488 marinela0488 imi pot scoate copilul minor din tara avand in vedere ca am hotararea judecatoreasca definitiva prin care imi este incredintat mie mama lui? (vezi toată discuția)
Procura pentru scoaterea copilului din tara Bbianca Bbianca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care sunt divortata,am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila asupra coilului,adica mi-a fost ... (vezi toată discuția)