avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... donatie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

donatie?

Buna ziua,

Pentru a evita un sechestru asigurator, ce pot face cu bunurile mele?Mentionez ca singurele bunuri pe care le am sunt apartamentul si masina , la care sunt coproprietar cu sotia.Pot renunta la dreptul meu de propietate in favoarea ei?Daca fac donatie fiicei care este casatorita, poate sa fie si ea urmarita pentru recuperarea datoriei?
Datoria de fapt s-a nascut in 2008, cand eram primar.Am cumparat pe incredintare directa niste pavele, am pierdut mandatul.Acum actualul primar cere firmei producatoare sa ii restituie banii pt ca pavelele sunt de slaba calitate, firma nu vrea sa dea banii, si ca umare sunt somat eu sa repar prejudiciul.Ce pot face?
Va multumesc.
Daca puteti sa imi spuneti unde pot cere o consultatie, pe parte de drept succesoral...privind donatia?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 17:44, 11 Februarie 2010
Nu v-asi sfatui pentru o donatie. Mai bine un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. Iar pentru dovedirea calitatii produselor, mai e cale lunga pana la o expertiza.
Buna ziua !
Nu am inteles daca sechestrul asigurator este instituit si in ce baza .
Pentru a putea fi urmarite bunurile dumneavoastra, trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca in acest sens, sau un proces pe rol, in care exista o incheiere de admitere a sechestrului asigurator. In acel moment bunurile nu mai pot fi instrainate.
Daca nu sunteti in aceasta situatie, puteti sa va instrainati bunurile prin donatie sau vanzare cumparare( eventual cu clauza de intretinere si uzufruct viager). Aceste bunuri fiind in patrimoniul altei persoane, inclusiv succesori, nu pot fi urmarite.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti daca este acelasi lucru si ce presupune: 1. Contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct 2.Contract de ... (vezi toată discuția)
Mostenire nick58 nick58 Ce pot face ca propietatile care le detin sa le impart asa cum doresc eu fara a putea intra in posesia unuia din copii mei?( dupa decesul meu :sorry:). ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager lacry_g lacry_g Socrii vor sa ne face act de vanz.-cump.cu uzufruct viager pe casa si gradina. As dorii sa stiu ce inseamna asta? Dupa moartea lor cumnatii au vreun drept la ... (vezi toată discuția)