Buna ziua, ma confrunt in momentul de fata cu o situatie destul de ciudata. Din nefericire, din pasiunea mea pentru crypto am ajuns dependent si sa bag bani pe care nu ii aveam. Am inceput sa ma imprumut de la IFN-uri, si mi-am facut tot felul de datorii pe la prieteni in speranta ca voi recupera banii. In momentul de fata, prietenii m-au ajutat sa imi achit datoriile cu promisiunea ca le voi da banii inapoi si cu promisiunea ca ma voi opri din trading. Tin sa mentionez ca am un job stabil si bine platit dar am zis ca voi lucra ceva extra ca sa platesc datoriile. Eu sufar de ADHD si fac in mod compulsiv lucrul acesta (dependent). Daca inainte fara pastile pentru ADHD puteam sa fac fara frica si sa ii spun iubitei mele ce fac si era transparenta totala, in timp ce luam pastilele, m-au facut mai curajos si mi-au accentuat dependenta si am inceput sa ma ascund. Intotdeauna mi-a placut sa fac lucrul asta, dar niciodata sa pun in pericol familia mea. Am bagat si salariul + rata pentru casa si am ajuns sa am o luna intarziere. Intre timp am reusit sa aduc la zi toate datoriile dar tot m-am imprumutat la IFN-uri si am reusit sa inchid o parte din ele. Acest lucru se intampla la 2-3 saptamani distanta de cand mi-au achitat prietenii IFN-urile (approx 20.000 LEI). In momentul de fata datorez 5000 de lei catre IFN-uri. Aici vine problema juridica -> Eu am un copil cu iubita mea, nu suntem casatoriti legal, casa este pe numele meu. Intradevar, i-am tradat increderea iubitei mele insa acum are tendinte de a ma ameninta ca vrea sa imi puna ordin de restrictie sa nu mai vad copilul, ca vrea sa se judece cu mine sa ia casa pe numele ei. Eu nu am nici o problema sa ia casa pe numele ei (este luat prin credit ipotecar). Chiar am fost de acord sa plec din casa. Am gresit, imi car crucea dar vreau sa stiu daca juridic este posibil sa nu ma lase sa vad copilul? Tin sa mentionez ca am fost si sunt un tata excelent si nu am fost vreodata agresiv. Singurul motiv este adictia mea pentru cryptomonezi si minciunile compulsive pe care le spun. Nu vreau sa dau vina pe boala psihica, dar asa ma face.
Etsy123
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu a existat agresiune familiala sau amenintari nu are motiv sa ceara ordin de restrictie si oricum , prin absurd daca ar reusi , acel ordin este pentru o perioada nu pentru toata viata asa ca nu aveti cum sa pierdeti custodia comuna a copilului . 5000 de lei nu este o suma exorbitanta , ati face bine sa rezolvati si sa va abtineti de a mai face alte datorii , doar v-ati convins deja ca toate investitiile astea nu sunt decat bani aruncati pe fereastra . Gasiti un alt hobby mai putin costisitor , sunt atatea lucruri in lumea asta pe care le puteti face , e pacat sa riscati pierderea persoanelor dragi . Mai bine mergeti impreuna in vacante , vedeti locuri noi , cumparati ceva in casa de care sa se bucure toata familia , jucati jocuri impreuna sau cu prietenii , incepeti sa practicati un sport pentru intretinere , participati la un voluntariat intr-o activitate care sa va placa , etc , toate acestea v-ar tine poate suficient de ocupat sa nu va mai ganditi la altele . Va recomand ochelarii virtuali 3D pentru jocuri , dar nu cei ieftini , mult succes !
Multumesc de raspuns si de sfat. Cu siguranta, nu se pune problema de acte de violenta. Asta este singura mea problema. Nu ma intelegeti gresit, fac tot felul de activitati cu familia si prietenii. Nu stau inchis fara sa mai discut cu cineva. Am o viata destul de activa, fac sport, ies cu prietenii, cu copilul in parc. ma joc cu el, il invat lucruri si fac tot ce se presupune ca ar trebui sa faca un tata. Doar ca atunci cand ma apuca, nu ma pot controla. Din nefericire, mi-a distrus familia doar ca nu mi se pare un motiv real pentru un ordin de restrictie atat timp cat nu am facut ceva care sa puna viata copilului in pericol sau a ei. Scopul meu a fost libertatea financiara, nu ruina financiara. Intentia mea a fost nobila, modul cum a fost facut nu a fost in regula
Amnevoie de un sfat
fulgulet13
am un prieten cu care locuiesc sub acelasi acoperis,am o problema cu el,e un jucator de jocuri electronice ,cum as putea sa fac,sau ce as putea sa fac ca sa le ... (vezi toată discuția)