avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna seara Pot returna o pereche de incaltaminte ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna seara Pot returna o pereche de incaltaminte cumparata din ...

Buna seara
Pot returna o pereche de incaltaminte cumparata din magazin fizic si sa imi primesc bani inapoi? Pantofi nu au fost incaltati nu au defecte pur si simplu sunt incomozi. Am fost la magazi si au refuzat sa imi de a bani pe motiv ca nu se poate. Ce pot face pt a recupera bani?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Crystyana30 , utilizator 09:29, 15 Martie 2025
Nimic. Un produs cumpărat dintr-un magazin fizic nu poate fi returnat. Poate fi reparat în garanție dacă sunt probleme de conformitate
Unde scrie ca nu se poate? Daca ma duc la opc se poate?

adriandimitriu a scris:

Nimic. Un produs cumpărat dintr-un magazin fizic nu poate fi returnat. Poate fi reparat în garanție dacă sunt probleme de conformitate

Nu scrie nicaieri ca nu se poate , dar nici ca e obligatoriu . Cata vreme legislatia prevede obligativitatea de a accepta retururile doar pentru cumparaturile on-line , nici OPC nu-i poate obliga . Depinde de politica fiecarui comerciant . Poate va accepta ( dar nu sunt obligati ) sa cumparati altceva de aceeasi valoare .
Da mi s-a oferit posibilitatea sa cumpar altceva dar nu am gasit altceva plus ca at cand i-am cumparat vanzatoarea ma tot zorea hai hai ca inchidem. Si am luat si plecat. Asta vroiam sa stiu daca au si Obligatia Legal de a restitui bani in cazul in care nu gasesc sa imi iau altceva.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voucher r.oana r.oana Buna ziua, as avea si eu nevoie de cateva informatii legate de vouchere, deoarece am cumparat o pereche de pantofi, care aveau defect (asta am ... (vezi toată discuția)
Retur bani miha hu miha hu Buna ziua Lucrez la un magazin de incaltaminte si am un client care a cumparat o pereche de adidasi si la doua zile a venit cu ei inapoi ca vrea banii inapoi ... (vezi toată discuția)
Sesizare opc? ramicielo ramicielo Buna seara! Cum se procedeaza in situatia in care ai cumparat o pereche de pantofi/ghete din piele de iarna imblanite, si la prima purtare iti intra apa in ... (vezi toată discuția)