avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... vreau sa cumpar casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

vreau sa cumpar casa

buna seara,
Ma numesc Claudiu si am o intrebare pentru d-voastra...

vrem sa achizitionam o casa a carui teren este in concesiune pe 50 de ani iar proprietarul casei a mentionat ca terenul va fi propus in comisie pe 20.feb.2010 si va deveni proprietatea lui..noi insa vrem sa cumparam casa cat mai repede pentru ca eu voi fi nevoit sa plec in afara tarii si suntem presati de timp..
vreau sa stiu daca vom cumpara casa acum si terenul va intra in proprietatea lui dupa data de 20 feb.2010, noi trebuie sa facem vreun act notarial cumva in care sa specificam ceva..chiar nu stiu cum sa facem..e o situatie mai putin intalnita si de asta ne este frica..

va rog daca imi puteti da un sfat ..ne-ar fi de mare ajutor..cat mai curand
va multumim..

Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:52, 12 Februarie 2010
claudiusan a scris:

buna seara,


proprietarul casei a mentionat ca terenul va fi propus in comisie pe 20.feb.2010 si va deveni proprietatea lui.

si daca nu?:hammer:
nu-i mai bine sa asteptati?
ce, plecati definitiv?
puteti face un antecontract deocamdata
Sau puteti imputernici (procura notariala) sotia/sotul pentru ca in numele dvs. si pentru dvs., sa semneze actele.
Cumparati casa, platiti un pret, dar terenul va trebui si el cumparat - doar in cazul in care exista tiltu de proprietate...in caz contrar este cam complicat, si verificati si contractul de concesiune, sa nu aveti vre-o surpriza...
Daca doriti sa incheiati un antecontract de vanzare-cumparare, sfatul concret al unui specialist in domeniu este inevitabil daca doriti sa preintampinati orice problema si sunteti presati de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa fara autorizatie Silvia2011 Silvia2011 In 2008 am cumparat cu ante contract o casa cu teren de la 2 familii(terenul era impartit in cote de 1/2 si in indiviziune intre aceste 2 familii).Inainte ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta cu informații concrete. este vorba de un ... Mariuscoco Mariuscoco Cine ma poate ajuta cu informații concrete. Este vorba de un teren intravilan care aparține în curtea casei locuibile, dar acest teren este intravilan. Mai ... (vezi toată discuția)
Obtinere hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare adi_topor adi_topor in anul 2006 am dobandit prin licitatie un teren de 300 m concesionat am facut documentatia ptr contructia casei (am obtinut autorizatia de constructie) si in ... (vezi toată discuția)