avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract sub semnatura privata cu martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract sub semnatura privata cu martori

Buna ziua.Daca vreau sa fac un contract de vinzaree cumparare cu semnatura privata(scris acasa de mina) pot sa fie martori mama mea si tatal sotului?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:05, 19 Ianuarie 2015
Vanzare-cumparare a ce? ce doriti sa vindeti / cumparati?
Vreau sa cumpar un teren iar aces contract vrem sa-l scriem acasa,cu semnatura privata si martorii sa fie mam mea si tatal sotului.
Nu puteti scrie acasa decat un antecontract. Contractul prin care veti deveni proprietari trebuie sa imbrace forma autentica, adica, va fi scris la notar.

Pentru antecontract, gradul de rudenie al martorilor nu are relevanta.
In baza acestui antecontract pot intabula pe numele meu acest teren? Pe acest teren trebuie sa platesc 5000 euro ,daca ii platesc acum peste 1 luna se pot razgindi proprietarii si sa imi mai ceara bani?Va multumesc
Nu puteti intabula si nici sa deveniti proprietar pe teren prin antecontract. Ca sa deveniti prorietar si sa va inscrieti in CF trebuie sa semnati contractul la notar. Terenurile si constructiile nu se pot cumpara decat la notar.
Despre razgandit...vanzatorul se poate razgandi, dar depinde de ce ati dori sa scrie in antecontractul ala facut ... acasa.

Alte discuții în legătură

Cum se face intabularea... van_allen78 van_allen78 urmeaza sa finalizez in fata notarului un contract de VC a unui teren cumparat cu chitanta de mana.De fapt am inteles ca trebuie sa intabulez intai terenul pe ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare sub semnatura privata nicolae242 nicolae242 buna ziua se poate face un contract de vinzare cumparare sub semnatura privata in care sa se specifice ca fratele imi vinde 2 camere construite de mine (cu ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare van_allen78 van_allen78 un contract de vanzare cumparare pe un teren intravilan cumparat in 1992 se poate autentifica acum? ideea e ca mama nu a mai mers la notar si nu a mai ... (vezi toată discuția)