avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract sub semnatura privata cu martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract sub semnatura privata cu martori

Buna ziua.Daca vreau sa fac un contract de vinzaree cumparare cu semnatura privata(scris acasa de mina) pot sa fie martori mama mea si tatal sotului?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:05, 19 Ianuarie 2015
Cel mai bine ar fi sa mergeți la notar. Pentru a cumpăra un bun imobil obligatoriu trebuie a ajungeți la notar.Sub sancțiunea nulității absolute transferul de proprietate asupra bunurilor imobile se face in forma autentica la notar.
Puteți intabula antecontractul doar pentru a institui ipoteca legală pentru avansul dat proprietarului. Antecontractul nu transfera dreptul de proprietate asupra imobilului si nu poate fi înregistrat la organele fiscale competente.
cornelia05 a scris:

Puteți intabula antecontractul doar pentru a institui ipoteca legală pentru avansul dat proprietarului.

Puteti intabula antecontractul daca il incheiati si pe el, pe antecontract, tot la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face intabularea... van_allen78 van_allen78 urmeaza sa finalizez in fata notarului un contract de VC a unui teren cumparat cu chitanta de mana.De fapt am inteles ca trebuie sa intabulez intai terenul pe ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare sub semnatura privata nicolae242 nicolae242 buna ziua se poate face un contract de vinzare cumparare sub semnatura privata in care sa se specifice ca fratele imi vinde 2 camere construite de mine (cu ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare van_allen78 van_allen78 un contract de vanzare cumparare pe un teren intravilan cumparat in 1992 se poate autentifica acum? ideea e ca mama nu a mai mers la notar si nu a mai ... (vezi toată discuția)