avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se intampla daca nu aduc la cunostinta bancii, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se intampla daca nu aduc la cunostinta bancii, decesul sotului, ...

Ce se intampla daca nu aduc la cunostinta bancii, decesul sotului, dar continui sa platesc ce e de platit, pt un credit la care suntem coplatitori?
Aceeasi intrebare o am, pentru un credit card de cumparaturi, care este pe numele lui. Daca nu anunt decesul si eu ma folosesc in continuare de acest credit card, in timp ce platesc dobanzile aferente si alte plati, la zi, are banca motive sa anuleze credit-cardul?
Cel mai recent răspuns: lilivasiliu , utilizator 08:37, 19 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti succesiunea si depuneti actul de deces impreuna cu actul de mostenire la banca. Datoriile defunctului se preiau de catre mostenitori.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic, nu se întâmplă nimic, practic, și dacă anunțați dvs și dacă afla ei, riscați sa declare scadent anticipat creditul.
Ajungeti cu cardul de cumpărături la zi și platiti ratele la credit la timp ,pana va apropiați de final.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sora mea a decedat si avea un credit. Cand am vrut sa platim rata, cardul deja era blocat , banca stia despre deces, nu stiu de unde si cum. S-a declarat creditul scadent anticipat si l-am achitat in integralitate.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
lilivasiliu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul unei persoane decedate? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara ipoteca in derulare, contractat anul trecut, fara coplatitor sau girant. La data respectiva, banca ... (vezi toată discuția)
Preluare credit dupa deces alex-xela alex-xela Buna ziua. Tatal meu a murit in luna septembrie a acestui an si avea un credit de nevoi personale din care a mai ramas de achitat suma de 26.000 ron. ... (vezi toată discuția)