Buna seara. Am nevoie de ajutor, mulțumesc anticipat.
Am achizitionat un apartament, prin Prima Casa, acum 8 ani. Dupa 1 an, m-am casatorit, actualul sot participand tot timpul acesta la plata ratelor. Dupa mai multe discutii din ultima perioada, cu certuri aprinse, doreste sa fim trecuti pe actul de proprietate, amandoi, nu doar eu, asa cum se prezintă situatia actuala. Cum procedez, exista posibilitatea sa fim trecuti amandoi pe contract? Am inteles ca doar in urma unei refinanțări este posibil..
Principala temere a mea, ar fi, sa nu mai fiu eligibilă pentru refinanțare, iar daca sotul preia creditul, sa imi ceara evacuarea imobilului..
mulțumesc
Etsy123
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu am inteles niciodata acest fel de a intemeia o familie cu o persoana in care nu aveti incredere si care la randul ei pune partea materiala mai presus decat relatia in sine . Acest gen de relatie mi se pare fara nici un viitor si mai devreme sau mai tarziu se va ajunge inevitabil la separare . In nici un caz nu poate fi trecut ca proprietar , poate doar coplatitor dar nici asta nu este sigur , trebuie sa mergeti la banca pentru mai multe informatii . Parerea mea e sa lasati lucrurile asa cum sunt . Chiar daca a platit o parte din rate , pana la urma a locuit acolo destui ani , a beneficiat de locuinta fara a plati chirie iar utilitatile este normal sa le plateasca oriunde ar fi locuit . Ce vreti sa faceti mai departe e decizia d-voastra dar mai intai ar fi bine sa mergeti la un avocat pentru mai multe indrumari .