avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt dat în judecata pentru ca nu am semnat unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt dat în judecata pentru ca nu am semnat unui vecin spre ...

Sunt dat în judecata,, pentru ca nu am semnat unui vecin spre închiriere în regim hotelier. Cine ma poate lamuri, dacă am dreptul de a fi sau nu de acord, atunci ce lege da "drept" celuilalt proprietar de a ma da în judecata?! Am drept de refuz sau nu?Locuinta este de tip condomniu.imobil cu mai multe apartamente.Imobilul nu are asociatie de locatari.
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
gergica g, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 00:19, 26 Martie 2025
ce lege da "drept" celuilalt proprietar de a ma da în judecata?!

Codul de procedură civilă
Art. 192. -
(1) Pentru apărarea drepturilor şi intereselor sale legitime, orice persoană se poate adresa justiţiei prin sesizarea instanţei competente cu o cerere de chemare în judecată. În cazurile anume prevăzute de lege, sesizarea instanţei poate fi făcută şi de alte persoane sau organe.

Și dvs. aveți dreptul de a nu fi de acord cu destinația pe care vecinul vrea să o dea apartamentului său. Motivele pentru care nu ați semnat le veți expune în întâmpinarea la cererea de chemare în judecată, iar instanța va hotărî dacă sunt întemeiate sau nu.
Daca aveti motive temeinice se poate respinge cererea dar nu trebuie sa fie un abuz de drept din partea dvs.
Cu stima

Manuela Rășină Aveti perfecta dreptate dar Articolul 57 din Constitutia Romaniei prevede ca cetatenii romani, cetatenii straini si apatrizii trebuie sa-si exercite drepturile si libertatile constitutionale cu buna-credinta, fara sa incalce drepturile si libertatile celorlalti.nu ar trebui sa se respinga cererea de dare in judecata.Ma refer in primul rand la dreptul de a spune nu ,apoi dreptul de proprietate si alte drepturi.Cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
gergica g, utilizator
Mihail Croitoru Ca motive ,incalcarea drepturilor omului in sensul art.8 al CEDO viata privata etc poate sa fie abuz de drept?din partea cui?Cu stima...

Alte discuții în legătură

regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)
Bordel in bloc, regim hotelier fara acordul vecinilor luisapopescu luisapopescu Doua apartamente din blocul in care locuiesc sunt inchiriate in regim hotelier. Eu si majoritatea vecinilor mei suntem deranjati de faptul ca in ambele ... (vezi toată discuția)