avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt dat în judecata pentru ca nu am semnat unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt dat în judecata pentru ca nu am semnat unui vecin spre ...

Sunt dat în judecata,, pentru ca nu am semnat unui vecin spre închiriere în regim hotelier. Cine ma poate lamuri, dacă am dreptul de a fi sau nu de acord, atunci ce lege da "drept" celuilalt proprietar de a ma da în judecata?! Am drept de refuz sau nu?Locuinta este de tip condomniu.imobil cu mai multe apartamente.Imobilul nu are asociatie de locatari.
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
gergica g, utilizator
Cel mai recent răspuns: gergica g , utilizator 22:36, 26 Martie 2025
Urduban Dumitru "Drepturile oamenilor la a avea o locuință, la locuit, libera inițiativă nu se pot limita, dar trebuie să fie un echilibru între interesul proprietarului care închiriază și clienții acestora "Acest echilibru exista in lege chiar in constitutie Articolul 57 ,44 din Constitutia Romaniei etc ,in CEDO drepturile omului Art.8 si nu numai ,drepturi in sanatate,in siguranta cetateanului.etc.Ex proprietatea privata ,prin faptul ca scad preturile locuintelor din incinta imobilului unde functioneaza alte activitati decat cea de familie nu numai acelor familii care sunt direct implicati ci si a celor indirecti implicati care si ei au dreptul la, sanatate,la siguranta ,la vanzarea locuintei ,viata privata etc(si ei au pus la dispozitie proprietatea privata comuna).Ce nu inteleg unii altii, este faptul ca nu facem ce vrem ,sunt legi care ne limiteaza drepturile mai ales in imobile cu proprietate privata comuna si aceasta pentru a nu incalca nimeni drepturile altora si le aduce prejudicii de ordin economic privind proprietatea ,proprietatea privata comuna,(parti comune) dreptul la un mediu sanatos.etc.Deci in concluzie drepturile se pot limita pana la limita de a incalca drepturile altora.Cu stima!
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
gergica g, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@gergica g., legea e lege în integralitatea ei, nu doar acele părți care par să vă avantajeze. Trebuie să existe un echilibru între exercițiul drepturilor unora și altora. De exemplu, prin ce ar fi problema unei eventuale scăderi a prețului de piață al unor proprietăți învecinate, care poate fi relevantă sau nu în funcție de măsura în care proprietarii acestor imobile doresc vânzarea lor, prioritară față de nevoia proprietarului locuinței a cărei destinație se schimbă de a desfășura o activitate profesională care să-i asigure veniturile necesare supraviețuirii? De aceea legea pretinde pentru schimbarea destinației unei locuințe acordul vecinilor cu pereți comuni, direct afectați, precum și al asociației de proprietari care potrivit legii este mandatată să-i reprezinte pe toți proprietarii, dar nu și acordul individual al fiecărui proprietar din condominiu, care de foarte multe ori ar fi o condiție imposibil de îndeplinit (să ne gândim numai câți români sunt relocați cu munca, studiile sau cu totul în afara țării).
Alexandru Surcel ..Apreciez gestul dumneavoastra de a consilia pe cei ca mine, care nu sunt de meserie si ma bucur ca avem vederi in majoritate diferite .Eu consider ca schimbul de pareri asigura un echilibru si ca este un beneficiu , pentru mine ,pentru dumneavoastra cat si pentru cei care asista la schimbul de pareri.Am sa revin cu un raspuns.Cu stima si respect!
Alexandru Surcel ..Apreciez gestul dumneavoastra de a consilia pe cei ca mine, care nu sunt de meserie si ma bucur ca avem vederi in majoritate diferite .Eu consider ca schimbul de pareri asigura un echilibru si ca este un beneficiu , pentru mine ,pentru dumneavoastra cat si pentru cei care asista la schimbul de pareri.Acum vreau sa spun ca" legea e lege "Trebuie să existe un echilibru între exercițiul drepturilor unora și altora."Este foarte adevarat de acea legea stabileste ca nimeni nu trebuie sa incalce drepturile altuia.Inteleg ca nici macar legea nu are voie sa incalce drepturile omului,viata privata ,dreptul la sanatate,la siguranta etc.Inteleg ca din considerente de , "sa -i asigure veniturile necesare supraviețuirii?"operatorului de servicii hotelieire ,drepturile si libertatile majoritatii indirecte afectate care traiesc in acelasi mediu,nu conteaza.Am inteles motivatia de mai sus bate Constitutia si alte drepturi si libertati .Ati spus "Trebuie să existe un echilibru între exercițiul drepturilor unora și altora "Credeti ca motivarea prezentata mai sus asigura acel echilibru legal?Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Chemare în judecată pentru clasificarea apartamentului în regim hotelier?. OanaMK OanaMK Bunicii mele, în vârstă de 86 de ani, i s-a deschis acțiune civilă în instanță de către vecina de sus pentru că Bunica nu i-a semnat / dat acordul ... (vezi toată discuția)
Apartamente inchiriate temporar(hotelier) - din asociatia de proprietari constantin.sendrea constantin.sendrea Care sunt obligatiile Proprietarului si a Asociatiei de proprietari in cazul in care o proprietate sau mai multe din cadrul asociatiei de proprietari este ... (vezi toată discuția)