avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt dat în judecata pentru ca nu am semnat unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt dat în judecata pentru ca nu am semnat unui vecin spre ...

Sunt dat în judecata,, pentru ca nu am semnat unui vecin spre închiriere în regim hotelier. Cine ma poate lamuri, dacă am dreptul de a fi sau nu de acord, atunci ce lege da "drept" celuilalt proprietar de a ma da în judecata?! Am drept de refuz sau nu?Locuinta este de tip condomniu.imobil cu mai multe apartamente.Imobilul nu are asociatie de locatari.
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
gergica g, utilizator
Cel mai recent răspuns: gergica g , utilizator 22:36, 26 Martie 2025
Exisa deja ordinul nr. 985 din 29 martie 2024 pentru modificarea art. 4 din Normele metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, a licențelor și brevetelor de turism, aprobate prin Ordinul președintelui Autorității Naționale pentru Turism nr. 65/2013, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 334 din 10 aprilie 2024:

3. La alineatul (1^1), literele d) și f) se modifică și vor avea următorul cuprins:

d) acordul asociației de locatari/proprietari ȘI acordul proprietarilor cu care persoana fizică are pereți comuni, pe plan orizontal și vertical, din care să rezulte activitățile ce urmează a fi desfășurate în structura de primire turistică respectivă; în situația în care nu este constituită asociația de locatari/proprietari, proprietarul va da o declarație pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 326 din Codul penal privind falsul în declarații, din care să reiasă faptul că nu există asociație legal constituită, iar toți proprietarii care și-au exprimat acordul sunt cei cu care operatorul are pereți comuni; .....................................

.f) documente din care să reiasă legalitatea construcției cum ar fi autorizația de construire sau certificat de atestare/adeverință privind edificarea construcției, extras de carte funciară, fără a se limita la acestea.

aici aveti link-ul ordinului.
[ link extern ]
Multumesc din nou,cu stima..Oare? ma intreb si va rog parera dumneavoastra vizavi de ;ordinul nr. 985 din 29 martie 2024) incalca sau nu constitutia Art 44 unde dreptul de proprietate este garantat .Incalca Dreptul la proprietate privata si alte drepturi" drepturile omului Art.8,dreptul la sanatate ,siguranta cetateanului, etc .acest drept il au numai daca "persoana fizică are pereți comuni, pe plan orizontal și vertical,"maxim patru vecini (directi implicati) ,ceilanti zeci de persoane (indirecti implicati )nu au dreptul (conf.ordinul nr. 985 din 29 martie 2024 )de a si apara proprietatea privata comuna,referitor la mediu,sanatate,siguranta cetateanului,sau economica scaderea pretului de vanzare a locuintelor. Dupa cum vedeti marea majoritate nu fac parte din lege desi pentru inchiriere si ei contribuie cu partile lor private comune Va rog o parere pentru a ma informa corect.Cu stima
Cared-i temeiul de drept din cerere? Cu siguranta, exista.
Obligatia de a........cu stima!
marcel.damaschin Obligatia de a face.......cu stima!

Alte discuții în legătură

regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Chemare în judecată pentru clasificarea apartamentului în regim hotelier?. OanaMK OanaMK Bunicii mele, în vârstă de 86 de ani, i s-a deschis acțiune civilă în instanță de către vecina de sus pentru că Bunica nu i-a semnat / dat acordul ... (vezi toată discuția)
Apartamente inchiriate temporar(hotelier) - din asociatia de proprietari constantin.sendrea constantin.sendrea Care sunt obligatiile Proprietarului si a Asociatiei de proprietari in cazul in care o proprietate sau mai multe din cadrul asociatiei de proprietari este ... (vezi toată discuția)