Buna ziua, sotia mea din Rusia a facut cerere de viza de familie, cererea i-a fost respinsa fara niciun motiv - in scrisoarea de motivatie nu este bifat niciunul din cele 10 posibile motive pentru respingere, iar consulul de la ambasada din Moscova mi-a explicat ca IGI m-ar fi cautat acasa si nu m-au gasit, asta in conditiile in care eu lucrez de acasa..
Cum pot rezolva aceasta situatie, sa primim viza noastra de familie ? IGI nu a raspuns niciodata la telefon cand am sunat inainte de a afla acest raspuns de respingere a vizei, am scris si la adresa lor de email pentru programari audiente si a venit un mesaj automat de eroare..
Multumesc ! Eu sunt novice in ce priveste procedurile si instantele, ce ar insemna mai exact ? As putea sa depun o cerere undeva la o institutie aici in Bucuresti ?
Da, am urmat procedura, am depus o cerere de viza de familie pe website-ul mae.ro, am primit numar de inregistrare, sotia mea a fost apoi invitata la ambasada in Moscova si a mers personal ca sa depuna actele in original, si pasaportul in vederea obtinerii vizei.
Ce fel de procedura are IGI atunci cand pretinde ca viziteaza pe cineva la domiciliu in legatura cu o viza de familie ? Persoana vizitata nu primeste de la IGI nici un telefon, nici un mesaj inainte ? De unde as fi putut afla in ce zile si intre ce ore ar fi trebuit sa fiu acasa pentru presupusa vizita IGI ?