Buna ziua ,ca si persoana juridica adimistrator al unei socetati , am incheiat in 2021 un contract de salubrizare cu o firma care se ocupa de asta , in timp acestia au tot crescut preturile iar eu am incetat sa le mai platesc si i-am rugat in nenumarate randuri sa imi permita sa reziliez contractul actual pentru a ma inscrie la asociatia blocului unde se plateste 20-30 lei pentru fiecare apartament,ei nu imi permit sa reziliez contractul pe motiv ca nu se poate decat daca inchid firma de tot, mentionez ca administrez o casa de amanet si am maxim o punga de gunoi pe saptamana pentru care platesc vre0 300 lei,acum cum nu am mai platit de anul trecut din vara ei au tot emis facturi si acum am o oprire pe cont de 2880 lei ,cum as putea sa procedez in acest caz , daca poate cineva sa imi dea o idee ?MULTUMESC
Primaria ofera autorizatii doar daca exista contract de salubritate cu o firma de salubritate.
Nu peste tot este permis contractul prin asociatia de proprietari unde va taxeaza la persoane si unde si acolo comeneaza lumea ca li se trece minim 2 persoane (angajatul si clientul cel putin).
Aveti obligatia sa achitati luna cat timp exista locatia firmei.
Achitati poprirea si cereti deblocarea contului. Nu are sens sa faceti contestatie la popriere ca pierdeti si timp si bani si contestatia.
Buna ziua ,in 2021 era necesar sa avem pe usa un program de functionare pe care cei de la primarie n-il punea la dispozitie primaria in baza unui contract cu aceasta firma de salubrizare , in prezent acest program de funtionare nu mai este obligatoriu, iar autorizatia de functionare a firmei nu are legatura cu primaria , noi avem autorizatie de la BNR
Nu ati inteles nimic.
Indiferent ce activitate desfasurata aveti nevoie de mai multe acorduri si autorizatii ca sa functionati in continuare.
De exemplu asociatia de proprietari poate sa va inchida imediat (orice activitate se desfasoara in bloc) prin retragerea acordului pe care l-au dat locatarii si asociatia de proprietari.
Contractul de salubrizare este obligatoriu in continuare.
Puteti rezilia doar cand veti inchide activitatea din acea localitate.
Am inteles perfect , eu am doua firme , cea de-a doua firma este infintata de curand , cand nu mai eram obligati sa facem un contract la firmele de salubrizare si nu are contract de salubrizare sunt inscrisa la asociatia blocului ,platesc 30 lei