O firma (S.R.L.), nemultumita de serviciile de salubritate oferite de catre societatea de salubritate ce opereaza in localitate si care are licenta exclusiva pe raza localitatii respective, doreste sa-si asigure prin efort propriu aceste servicii si sa renunte la serviciile impuse de primarie. In acest scop vrea sa achizitioneze o masina utilata in conformitate cu standardele impuse de lege pentru astfel de activitate . Va opera exclusiv in folos propriu. Intrebare: este legal ceea ce doreste sa faca?Trebuie si mai ales poate sa obtina licenta de functionare ? Multumesc.
Conform legii, operatorii economic/persoanele juridice,detin obligația de a deține contract de salubrizare încheiat cu operatorul de salubrizare autorizat pe aria localitatii unde desfasoara activitate
Refuzul de a încheia contract de prestari servicii de salubrizare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 1.000- 3.000 lei
Chiar daca ati achizitiona vehicul special ,reziduurile ar trebui deversate tot in spatiile special amenajte de autoritatea publica locala
Totusi, cum se interpreteaza aceasta obligatie? Se sanctioneaza lipsa unui contract de salubrizare sau incheierea unui contract cu alta firma de salubrizare decat cea autorizata in localitate? Pe de alta parte, se poate solicita incheierea unui contract strict pentru deversarea reziduurilor in locurile amenajate, ramanand ca ridicarea si transportul gunoiului sa se faca in regie proprie.(?!) Multumesc pentru eventuale opinii!
Pana acum 2 luni si eu ca asociatie de proprietari am avut contract cu alta firma desi licenta pe localitati a avut-o altcineva. Contractul era depus la primarie si noi aveam 3 ridicari pe saptamana la 9.95lei.
In baza lui inclusiv firmele de la parterul blocului au renuntat si au trecut la noi. Era mai ieftin sa ii taxez eu ca persoane decat sa ii taxeze ca firma la cantitate (operatorul particular ales de primarie.)
Acum au devenit neseriosi (sar ridicari) si am schimbat cu firma cu care a facut contract primaria fiind firma noua.
Firmele nu puteau fi obligate si implicit asociatiile de proprietari.
De ex BRD are la nivel national cu doar cateva firme. Romprest de exemplu.
Acum ANRSC unde va puteti interesa spune ca intr-o localitate poate opera doar cine are licenta.
Ma interesa si mai departe legat de unele hotarari ale primariei unde obliga sa ai minim o persoanadesi apartamentele sunt goale si indiferent daca acestia locuiesc sau nu si se pare ca sunt multe date si legale.
Am rude care nu locuiesc dar au la taxe si impozite automat suma de plata, lucru care mi se pare ilegal.
Dar ca firma primariei am vazut ca operatorul local nu ii poate sili sa aiba contract desi primaria nu ar trebui sa le dea autorizatie daca nu au un contract de salubritate.