avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Lucrez la o societate care are mai multe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Lucrez la o societate care are mai multe domenii ...

Bună ziua! Lucrez la o societate care are mai multe domenii de activitate.... printre care și cea de comerț! În data de 17 când m am prezentat la locul de muncă...mi s a spus că voi fi mutată în cadrul aceleași societăți însă la un alt obiect de activitate decât cea de comerț deoarece ei susțin că am făcut ceva greșeli în documentele ce se întocmeau.pe data de 18.03.2025 mi s a spus să predau gestiunea ....astăzi în data de 19.03 când m am prezentat la conducerea societății pentru a cere lămuriri, mi s a pus în fața actul adițional prin care face această mutare! Vreau să știu dacă e legală aceasta mutare fără acordul meu și dacă pot ataca acest act adițional în instanța de judecată! Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
RadMn, utilizator
Cel mai recent răspuns: RadMn , utilizator 15:01, 27 Martie 2025
In principiu conform:

Art. 41 din codul muncii
(1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.

Puteti fi mutat/a doar temporar cf acestui articol prin decizie:
Articolul 48 (codul muncii)

Angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii, fara consimtamantul salariatului, si in cazul unor situatii de forta majora, cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului, in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.

sau prin acest articol:

Art. 43

Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Totusi, durata nu poate sa depaseasca mai mult de 60 de zile intr-un an calendaristic iar prelungirea se poate face doar cu acordul salariatului. Refuzul dumneavoastra dupa aceasta perioada nu poate constitui motiv pentru cercetare disciplinara.

Pentru a va da detalii complete trebuie sa stiu ce contine acel "act aditional". Iar daca l-ati semnat atunci ati facut o gresala pentru ca se considera ca angajatorul are acceptul dvs pentru schimbarea locului de munca.
Anterior modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice.

Actul aditional presupune acordul dvs , daca il semnati inseamna ca sunteti de acord ..iar anularea se poate face in instanta numai in anumite situatii.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok! Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Anterior modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice.

Actul aditional presupune acordul dvs , daca il semnati inseamna ca sunteti de acord ..iar anularea se poate face in instanta numai in anumite situatii.

Bună seara! Conține bineînțeles și acordul meu .... că am fost amenințată cu concedierea ....in principal conține date despre noul loc de muncă....data întocmirii actului ...data la care trebuie să mă prezint la noul loc de muncă....

Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
In opinia mea, ar putea fi anulat in instanta daca dovediti ca ati fost amenintata cu concedierea. daca nu semnati.

Alte discuții în legătură

Schimbarea locului de muncă în cadrul aceleaşi unităţi machis machis O companie de transport are 3 autobaze în acelaşi oraş.- autobuze, troleibuze şi tramvaie. Este posibilă mutarea unui conducător de autobuz de la ... (vezi toată discuția)
Mutare temporara personal contractual dianam5 dianam5 Ma confrunt cu fenomenul hartuirii morale la locul de munca. Am avut doua cercetari disciplinare intr-o luna. Intre cele doua cercetari am fost constransa sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul salariatului gabriela.enache gabriela.enache Buna ziua! De 8 luni lucrez la un supermarket unde am fost angajata ca lucrator comercial pe un anumit raion, lucru specificat si in contractul individual de ... (vezi toată discuția)