avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua am și eu unele nelămuriri,eu am 23 de ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua am și eu unele nelămuriri,eu am 23 de ani sunt persoana ...

Bună ziua am și eu unele nelămuriri,eu am 23 de ani sunt persoana cu handicap grav iar mama mea este asistentul meu personal.Vin cu următoare problema în jur de 1 an de zile tatăl meu are un comportament extrem de agresiv verbal asupra mamei mele.Mama nu mai poate continua sa trăiască cu el este neresponsabil și niciodată nu a avut grija de mine țin sa menționez faptul că eu nu ma pot deplasa.I-am mai ținut parte mamei sa nu o mai jignească și mereu am fost plesnit peste fata,și pe mine ma jignește cu vorbe foarte urate.Mama este în concubinaj cu el de 20 și ceva de ani nu sunt căsătoriți mereu când se certa cu mama ne gonește din casa lui sa plecam momentan încă sunt la domiciliul actual cu mama.Ce se poate face legal în situația asta.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:10, 20 Martie 2025
Mama poate solicita un ordin de protectie, insa este o masura temporară.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adevarat , puteti - cel agresat - solicita ordin de protectie , tatal dvs. poate fi silit sa-si paraseasca domiciliul . Dar , fiind o masura temporara ( am inteles ca e maxim-maxim 6 luni , dar poate fi si doar pe 5 zile ) , credeti ca , atunci cand se intoarce acasa , va va permite sa ramaneti acolo ? Practic , nici dvs. nici mama dvs. nu aveti nici un drept acolo si va poate evacua cand vrea el , e bunul lui .
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
CHKa, utilizator
Dar problema este ca sunt luat în spațiu la acest domiciliu și mama e angajata la primărie cu carte de munca avem buletinele la acest domiciliu.Fiind persoana cu handicap am nevoie de condiții
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza unde aveti buletinul , nu conteaza ca v-a luat in spatiu , nu conteaza ca mama e angajata a Primariei , nici macar ca sunteti persoana cu handicap , chiar nu conteaza . E casa lui si are dreptul sa aleaga cine va locui in casa lui . Faceti o cerere la Primarie sa primiti o locuinta sociala , poate aveti noroc ( daca are Primaria astfel de locuinte disponibile ) .
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimidare si amenintare cu moartea IRISL IRISL Buna ziua, In cazul unui concubinaj ce dureaza de 17 ani : - ce cale legala ar exista pentru: a) evacuarea concubinului din apartamentul proprietate ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un avocat specializat in divort Marina012 Marina012 Buna ziua Din pacate am ajuns in punctul in care divortul este ultima solutie Am un sot care a devenit dependent de alcool si extrem de agresiv verbal Ma ... (vezi toată discuția)