Bună ziua am și eu unele nelămuriri,eu am 23 de ani sunt persoana cu handicap grav iar mama mea este asistentul meu personal.Vin cu următoare problema în jur de 1 an de zile tatăl meu are un comportament extrem de agresiv verbal asupra mamei mele.Mama nu mai poate continua sa trăiască cu el este neresponsabil și niciodată nu a avut grija de mine țin sa menționez faptul că eu nu ma pot deplasa.I-am mai ținut parte mamei sa nu o mai jignească și mereu am fost plesnit peste fata,și pe mine ma jignește cu vorbe foarte urate.Mama este în concubinaj cu el de 20 și ceva de ani nu sunt căsătoriți mereu când se certa cu mama ne gonește din casa lui sa plecam momentan încă sunt la domiciliul actual cu mama.Ce se poate face legal în situația asta.
CHKa
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Adevarat , puteti - cel agresat - solicita ordin de protectie , tatal dvs. poate fi silit sa-si paraseasca domiciliul . Dar , fiind o masura temporara ( am inteles ca e maxim-maxim 6 luni , dar poate fi si doar pe 5 zile ) , credeti ca , atunci cand se intoarce acasa , va va permite sa ramaneti acolo ? Practic , nici dvs. nici mama dvs. nu aveti nici un drept acolo si va poate evacua cand vrea el , e bunul lui .
Dar problema este ca sunt luat în spațiu la acest domiciliu și mama e angajata la primărie cu carte de munca avem buletinele la acest domiciliu.Fiind persoana cu handicap am nevoie de condiții
CHKa
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu conteaza unde aveti buletinul , nu conteaza ca v-a luat in spatiu , nu conteaza ca mama e angajata a Primariei , nici macar ca sunteti persoana cu handicap , chiar nu conteaza . E casa lui si are dreptul sa aleaga cine va locui in casa lui . Faceti o cerere la Primarie sa primiti o locuinta sociala , poate aveti noroc ( daca are Primaria astfel de locuinte disponibile ) .