avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sunt româncă și am doi copii născuți în Spania, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sunt româncă și am doi copii născuți în Spania, ...

Bună ziua! Sunt româncă și am doi copii născuți în Spania, tatăl fiind spaniol, nu mi da acordul sa vin la rude în România eu și copii. Cum sa procedez că sa pot veni legal și fără acordul tatălui.
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 10:12, 21 Martie 2025
Dacă el nu vă dă acordul, trebuie să vă adresați instanței competente din Spania pentru pronunțarea unei hotărâri, care să țină loc acordului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara - tata spaniol Laura2906 Laura2906 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat juridic pentru urmatoarea situatie: copilul meu de aproape 2 ani este nascut in Spania (mama romanca, tata ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat nastere elena090 elena090 buna ziua am si eu o problema.am un baietel nascut in spania eu fiind romanca tatal spaniol. acum eu si baietelul ne am stabilit in romania si nu stiu ce acte ... (vezi toată discuția)