Va rog sa ma ajutati cu un sfat juridic pentru urmatoarea situatie: copilul meu de aproape 2 ani este nascut in Spania (mama romanca, tata spaniol), mentionez ca nu sunt casatorita cu tatal copilului, dar copilul este recunoscut de acesta. Momentan, sunt pe teritoriul Romaniei, impreuna cu copilul (tatal si-a dat acordul pentru a veni cu el in tara). Urmare a despartirii noastre, as dori sa stiu care este demersul legal pentru a solicita custodia copilului aici in tara, cat si pensie alimentara, tatal este angajat in Spania (momentan eu nu am loc de munca) iar tatal ma ameninta ca o sa-mi ia copilul. Ce lege se aplica pentru obtinerea custodiei, cea de aici sau cea din Spania? Care este demersul pe care trebuie sa-l incep aici in tara?
Puteti deschide in Romania proces de stabilirea domiciliului minorului si exercitarea autoritatii parintesti , precum si obligarea lui la pensie . Pentru stabilirea cuantumului pensiei trebuie sa faceti dovada veniturilor lui si a locului de munca .
Ce pot face
horisti
buna am o mare problema va rog sa ma ajuta-ti sint mama a 2 copii primul a fost cu fostul meu sot, am divortat de el si dupa o aventura am ramas insarcinata ... (vezi toată discuția)