avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma decesului sotului a ramas casa la care plateam ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma decesului sotului a ramas casa la care plateam impozit ...

In urma decesului sotului a ramas casa ,la care plateam impozit si eu si el,casa era pe numele lui ,la succesiune jumatate a revenit copilului si jumatate mie in calitate sotie supravietuitoare.Casa a fost cumparata in timpul casatoriei si cum spuneam plateam impozit amindoi,iar in urma decesului rzulta ca imobilul a fost al lui iar eu sint mostenitoare,adica nu am avut nici o proprietate?pentru ce am platit impozit?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:13, 21 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs aveti o jumătate și din jumătatea lui, moșteniți 1/4 și copilul 3 /4.
Daca aveti după dezbaterea succesiunii doar o jumatate din casa, adica doar ce aveati inainte de succesiunea, inseamna ca ati renunțat la mostenire, altfel, nu avea cum sa aiba copilul jumatate.
Ce scrie în certificatul de mostenitor exact?
În certificat nu scrie cât aveți, ci cât ați mostenit, deci ce scrie în actul primit de la notar?
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune domnarualina domnarualina Buna ziua...tatal meu a decedat in ianuarie 2014...in luna mai a aceluiasi an am fost la notar impreuna cu mama mea pt a face actele sa vanda ... (vezi toată discuția)
Buna ziua... succesiune proprietarul unui imobil, (din urma primei ... Liviu. Marin Liviu. Marin Buna ziua... Proprietarul unui imobil, (din urma primei casatorii are o fata) se recasatoreste .Fosta sotie (coproprietar fiind )vinde cu contract de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vă rog, să mă ajuțai în a descâlci o problemă, ... reliana reliana Bună ziua! Vă rog, să mă ajuțai în a descâlci o problemă, mulțumindu-vă anticipat pentru sprijin. Una dintre rudele mele, vărul meu, a consultat ... (vezi toată discuția)