avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Victima frauda Telegram
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Victima frauda Telegram

Victima frauda telegram
Buna ziua, joi 20.03 am fost contacta pe aplicatia telegram de o persoana necunoscuta daca vreau sa particip la cateva sarcini online, oferind recenzii unor hoteluri, sali de sport pentru a creste popularitatea acestora, in schimbul unor “ recompense” in bani( 5 lei, 10, 50)
Am acceptat si pentru a continua o noua sarcina trebuia sa depui o anumita suma de bani intr-un anumit cont bancar( Revolut), am ajuns sa depun 200 de lei, urmand sa fiu redirectionata de alt bot cu un anumit cod de sarcina asa se numea, iar pentru a finaliza toata sarcina de lucru trebuia sa mai depun 660 lei . Toata suma s-a transferat intr-o platforma de cryptomonede. Vazand ca am ajuns sa pierd suma 880 lei am incercat sa le explic ca vreau sa retrag banii depusi de mine si ca nu mai vreau absolut niciun comision. Au spus ca nu se poate si ca trebuie sa mai adaug pe cont 2050 lei, pentru a retrage toata suma depusa am acceptat. Intrebarea este , se mai pot recupera banii ? Si ce am de facut in continuare
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Eu 11 , utilizator 19:04, 30 Martie 2025
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt siderata ce usor pot fi inselati oamenii pe internet , cat de simplu pot fi convinsi sa dea bani pe o himera … Nu v-a sunat un clopotel ca vi se ofera bani , dar inainte vi se cer bani ? ca , pentru a-i putea retrage, nu poate exista nici un motiv sa trebuiasca sa mai depuneti ? Au americanii o vorba , “ sa arunci bani buni , dupa altii rai “ . Acum, cinstit vorbind , nici dvs. nu ati fost onesta , cum sa scrieti recenzii ( pozitive , presupun ) pentru locatii unde nu ati fost ? nu sunt inselati cei care le citesc ? Faceti plangere la politie , dar nu va faceti mari iluzii , cel care v-a contactat poate fi din orice loc ( Rusia , Australia , Trinidad Tobago , etc. ) . Desigur , si din Romania . Daca aveti mare-mare noroc , vor fi identificati , altminteri … ati pierdut vreo 3000 lei …
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2025
CHKa, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pot intelege cum un om poate da bani (probabil munciti) pe o promisiune unui necunoscut. V-a exploatat dorinta de imbogatire rapida si fara efort. Probabil ca mai aveti IBAN-ul catre care ati trimis banii. In primele litere vedeti tara acestuia si banca. Sperati sa fie din RO. Banii sunt oricum evaporati, mai mult ca sigur. Din ce am citit ei preiau accesul total al contului deschis pe numele unor persoane nevoiase, care primesc firimituri din ce intra in cont. Anul trecut am corespondat si eu cu un tip care zice ca mi-a picat o mostenire din neant dar trebuie sa platesc niste taxe ca sa mi-o trimita. Fireste ca l-am dus cu vorba pina s-a plictisit fara sa primeasca un sfant. Mai bine sa astepte el bani de la mine, decit eu de la el. Oricum va doresc succes!
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
ibn, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Bia12345@ a scris:

Victima frauda telegram
Au spus ca nu se poate si ca trebuie sa mai adaug pe cont 2050 lei, pentru a retrage toata suma depusa am acceptat. Intrebarea este , se mai pot recupera banii ? Si ce am de facut in continuare
Multumesc

Da, puteti, daca mai adaugati inca 5000 lei
Da , uiti ca mai greseste omu, asta e
Din fericire am rezolvat cu banca si am recuperat mai bine din jumatate din suma! Nu cred ca am fost nici singura, si cu siguranta, nici ultima naiva care pateste asa ceva.
Multumesc pentru critica si pentru sfaturile de bine! Prin acest mesaj am vrut sa “ deschid” ochii si altor persoane asa mai naive
Sanatate
dodoambra a scris:

Bia12345@ a scris:

Victima frauda telegram
Au spus ca nu se poate si ca trebuie sa mai adaug pe cont 2050 lei, pentru a retrage toata suma depusa am acceptat. Intrebarea este , se mai pot recupera banii ? Si ce am de facut in continuare
Multumesc

Da, puteti, daca mai adaugati inca 5000 lei

Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
Bia12345@, utilizator
S-a rezolvat, am reusit sa recuperez mai bine din jumatate din suma “ pierduta”! Multumesc pentru sfat

ibn a scris:

Nu pot intelege cum un om poate da bani (probabil munciti) pe o promisiune unui necunoscut. V-a exploatat dorinta de imbogatire rapida si fara efort. Probabil ca mai aveti IBAN-ul catre care ati trimis banii. In primele litere vedeti tara acestuia si banca. Sperati sa fie din RO. Banii sunt oricum evaporati, mai mult ca sigur. Din ce am citit ei preiau accesul total al contului deschis pe numele unor persoane nevoiase, care primesc firimituri din ce intra in cont. Anul trecut am corespondat si eu cu un tip care zice ca mi-a picat o mostenire din neant dar trebuie sa platesc niste taxe ca sa mi-o trimita. Fireste ca l-am dus cu vorba pina s-a plictisit fara sa primeasca un sfant. Mai bine sa astepte el bani de la mine, decit eu de la el. Oricum va doresc succes!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pot fi amendata de către fisc pentru o suma care ... Ramonaioannaa Ramonaioannaa Buna ziua! Pot fi amendata de către fisc pentru o suma care nu a întrat în contul meu? Am depus o suma în contul unui domn, spunandu.mi ca pot câștiga ... (vezi toată discuția)
Vanzare lucrari / artwork-uri digitale pentru cryptomonede unknownamethyst unknownamethyst Buna ziua! Daca eu sunt un artist digital si imi pun lucrarile pe site-urile de tip NFT pentru a fi scoase la licitatie pe cryptomonede sau vandute tot pe ... (vezi toată discuția)
Problema cu banca transilvania ion_cristian73 ion_cristian73 Buna ziua, Incepand de anul trecut din 2017 am facut diverse operatiuni pe un cont bancar de euro Banca Transilvania adica trimitere si incasare euro cu un ... (vezi toată discuția)