avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Long story short, am fost executat silit in sensul că ...
Discuție deschisă în Executare silită

Long story short, am fost executat silit in sensul că mi s-a ...

Long story short, am fost executat silit in sensul că mi s a pus propire pe cont pe suma de 3400 de lei. Banca și Angajatorul terț propit, au fost deja notificați de BEJ in legătură cu datoria mea. Vreau sa știu dacă datoria rămâne fixa până la recupererea integrala sau o sa crească?bunurile mele in afara că am venituri salariale, pot fi executate silit din moment ce am propirea din venitul salarial? Și încă o întrebare vreau să știu dacă am platit la creditor o sumă de bani inainte de a primi scrisoarea de la BEJ se va scădea din suma totală? Am de gând să sting luna ce vine complet datoria, pentru că în somație mi s-a dat termen de o zi și eu nu dispun de suma integrala deocamdată.

Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2025
heheheee, utilizator
Cel mai recent răspuns: heheheee , utilizator 12:32, 24 Martie 2025
Datoria se mărește cu penalități pana la plata.
Bunurile dvs nu sunt în pericol
În funcție de ce creste datoria? Pentru că dobânda penalizatoare și dobânda restanta e deja adăugată la suma totală inclusiv costurile de executare. în funcție de ce se mărește? Rata inflației? Creditorul mai are voie sa adauge penalități din moment ce au adăugat la suma de credit dobânda restanta și penalizatoare?

Mulțumesc.

gi-jane2 a scris:

Datoria se mărește cu penalități pana la plata.
Bunurile dvs nu sunt în pericol

Penalitățile erau calculate la data aia, dvs nu platiti la data somației, nu?
În somație scrie doar suma totală și din ce e compusa somația după care spune că dacă nu plătesc in decurs de o zi de la data primirii somației atunci spune că va continua procedura de executare silite asupra bunurilor mobile, bunurile imobile în conf. Cu dispozițiile legale în materie că apoi eu sa suport și cheltuielile aferente acestui demers. De aceea am întrebat anterior mai sus daca mi s-a pus deja propire pe cont pentru suma totală daca continua sa se mai atingă și de alte bunuri care îmi aparțin.

Pe somație nu scrie nimic de alte penalitati.

Până la urmă rămâne suma totală sau o sa mai crească?

Și în plus am platit 600 de lei din suma pretinsă înainte de a primi somația neștiind că sunt executat silit, de altfel, le-am platit lunar o sumă de bani între 600 și 800 de lei.

Somația și toate actele depuse la dosar de BEJ inclusiv hotărârea judecătorească in data de 20 martie, stampila postei e in data de 19 martie.

De asemenea nici in hotărârea judecătorească nu scrie nimic de alte dobânzi, penalitati, ci doar creanță datorata de către mine catre creditor și anume 2470 de lei și obligarea de a plăti cheltuielile de executare dar nu scrie suma ci doar că trebuie să le plătesc către executor însă pe somație și pe ceea ce dispune BEJ către mine că debitor si terții propiti și anume Banca unde am cont și angajator, include și cheltuielile de executare împreună cu creanță datorata.

gi-jane2 a scris:

Penalitățile erau calculate la data aia, dvs nu platiti la data somației, nu?

Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2025
heheheee, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita turelu turelu Bună seara. Am o problemă la care vă rog să mă ajutaţi. Sunt executat silit printr-o hotărâre judecătorească de către un BEJ pentru suma de 11.754 ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie gheorghe67 gheorghe67 am o poprire pe pensie pentru un credit ,mi a venit de la executor sa ma duc sa dau o declaratie cu bunurile mobile si imobile pe care le am .apartamentul este ... (vezi toată discuția)
Executor si penalitati marianmarianc marianmarianc buna ziua. poate cineva sa-mi spuna daca stie cat de mari sunt penalitatile in cazul in care ajung la executor.poate pune penalitati dupa bunul plac ?daca ... (vezi toată discuția)