avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Dacă angajatorul este informat de casa de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Dacă angajatorul este informat de casa de pensii ...

Bună ziua,
1. Dacă angajatorul este informat de casa de pensii că a emis o decizia de pensionare pentru un angajat, este obligat să inceteze contractul de muncă în baza notificării?
2. Se vrea renunțarea la pensie .
Se poate face cererea către casa de pensii de renunțare, dar angajatorul cum procedeză cu decizia de încetare a cim în baza notificării? Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2025
RUAndreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 24 Martie 2025
1. Incetarea are loc in baza deciziei de pensionare ... apoi se face un nou c.i.m.

2. Se depune cerere de anulare la Casa de Pensii.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dacă am înteles bine, încetarea cim nu se poate face dacă angajatorul are doar înștiințarea de la casa de pensii de emitere a deciziei de pensionare? Are nevoie de decizia în original sau copie?
Are nevoie de copie de pe decizia de pensionare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata Bora Irina Bora Irina Va rog sa ma lamuriti: daca un salariat solicita inscrierea la pensionare anticipata, este obligatoriu sa inceteze contractul individual de munca in momentul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o decizie de pensionare anticipata emisa in 28.06. ... MarcelinaDoina MarcelinaDoina Buna ziua, am o Decizie de pensionare anticipata emisa in 28.06. va rog: 1/ Cererea de incetare CIM cu ce articol trebuie sa o fac? 2/ ce perioada de ... (vezi toată discuția)
Decizia de pensionare cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un salariat face cerere de inscriere la pensie in ianuarie 2009. I se da carnetul de munca inregistrat cu ,,solicitat ... (vezi toată discuția)