avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Se poate schimba asigurarea unui imobil pe numele ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Se poate schimba asigurarea unui imobil pe numele celuilalt coproprietar, ...

Se poate schimba asigurarea unui imobil pe numele celuilalt coproprietar, atunci cand polita de asigurare trebuie reinnoita, daca initial s-a facut asigurarea pe unul dintre coproprietari?
Mai detaliat: am casa (detinuta de mine si sotul meu in parti egale) ipotecata pentru un credit la banca, si anual trebuie reinnoita polita de asigurare. Titularul asigurarii a fost sotul meu care a decedat recent. Daca nu am facut inca succesiunea si nu as prea vrea inca sa anunt la banca decesul, pot sa cer sa mi se faca reinnoirea politei de asigurare imobil pe numele meu, avand in vedere ca nu pot avea acordul sau CI al titularului (dar totusi sunt coproprietar) ?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:18, 24 Martie 2025
Buna ziua

Depinde pe al cui nume este creditul. Daca e pe numele sotului, nu prea aveti cum sa evitati anuntarea bancii.

Pentru asigurarile facultative asociate creditelor ipotecare, odata emisa polita, aceasta trebuie trimisa si bancii. La majoritatea bancilor, conform contractului de credit, politele trebuie incheiate pe numele titularului creditului, chiar daca exista si alti coplatitori.
Creditul este facut pe amandoi in comun

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Depinde pe al cui nume este creditul. Daca e pe numele sotului, nu prea aveti cum sa evitati anuntarea bancii.

Pentru asigurarile facultative asociate creditelor ipotecare, odata emisa polita, aceasta trebuie trimisa si bancii. La majoritatea bancilor, conform contractului de credit, politele trebuie incheiate pe numele titularului creditului, chiar daca exista si alti coplatitori.

Buna ziua

Cititi contractul de credit si vedeti pe numele cui trebuie/poate sa fie incheiata polita.

In orice caz va trebui sa trimiteti acea polita si la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)
Credit europe, credit ipotecar problema asigurari. paperboy paperboy Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu o problema legata de asigurarile de viata si imobil incheiate pentru un credit ipotecar la Credit Europe ... (vezi toată discuția)