avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul asociatiei de proprietari de a arunca obiecte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul asociatiei de proprietari de a arunca obiecte din spatiile comune

Salut!

Locuiesc intr-un bloc comunist care are un subsol spatiu comun unde lumea mai depoziteaza diverse obiecte. Aveam 2 placi de PAL noi la subsol pe care planuiam sa le folosesc si care nu obstructionau nimic (erau sprijinite de un perete care nu era paralel cu o cale de acces). Erau puse clar spre pastrare (le-am ridicat mai sus pentru ca se mai inunda subsolul) si nu erau aruncate la intamplare.

Saptamana trecuta m-am trezit fara ele sub pretextul ca se face curatenie si ca subsolul nu e spatiu de stocare. Aceasta actiune nu a fost notificata prin niciun anunt si nu am primit niciun telefon, desi "meseriasul blocului" stia ca sunt ale mele. Am sunat-o pe dna. administrator sa vad care e situatia si am primit un raspuns sec ca e plin de gunoaie la subsol si ca nu e spatiu de stocare. Intr-adevar e (era) plin de gunoaie si de lucruri inutile, dar erau stranse majoritatea de catre "meseriasul blocului", care e chiar socrul administratoarei. Alti locatari isi mai tin bicicletele la subsol.

"Curatenia" a fost facuta de catre sotul administratorei si socrul dumneaei. Numai socrul este locatar in scara/bloc.

As dori sa stiu ce drept are administratoarea sau asociatia (nu stiu exact cum a fost luata decizia) sa arunce proprietate privata fara nicio notificare prealabila si cum m-ati sfatui sa abordez situatia.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2025
keenox, utilizator

Alte discuții în legătură

Evacuare lylyanac lylyanac Buna ziua. Societatea la care lucrez detine un spatiu intr~un oras(altul decat unde e sediul). Deasupra spatiului sunt apartamente in chirie sau propietari. ... (vezi toată discuția)
Uscatoria de la bloc mihaela_alexandra_26 mihaela_alexandra_26 Buna ziua! Am si eu o întrebare referitoare la folosirea uscătoriei. In apartamentul in care locuiesc nu am balcon, nici posibilitatea de a face unul (stau ... (vezi toată discuția)
Caine de apartament ce isi face nevoile in casa scarii AngryLettuce AngryLettuce Buna ziua As dori sa stiu cum pot rezolva urmatoarea problema: De foarte mult timp (aproape de cand am cumparat apartamentul) am observat pete pe pereti si ... (vezi toată discuția)