Buna ziua. Societatea la care lucrez detine un spatiu intr~un oras(altul decat unde e sediul). Deasupra spatiului sunt apartamente in chirie sau propietari. Seful de scara a cerut cheia de la noi pentru ca prin spatiul firmei se poate ajunge la subsol unde sunt diverse probleme. Acesta a profitat si a pus diverse bunuri, unii ar spune ca sunt gunoaie,fara acordul nostru (nici scris,nici verbal). Acum noi am dorit sa facem curatenie si am pus diverse afise ca trebuie sa si le ia de acolo. Ne~a tot amanat spunand ca le va lua ba in weekend,ba ca nu are masina, etc. A trecut o luna si jumatate d atunci.Noi am facut contract cu o echipa de curatenie sa faca curat in imobil,dar acestia nu pot duce la final contractul din cauza domnului. In acest sens noi putem scoate bunurile afara?Si sa le ia o echipa de la ecosal(sau cum se numeste firma lor de gunoi)in.vederea distrugerii? Repet, el nu are niciun drept acolo..Dansul acum nu mai are cheie si bineinteles ca nu va mai avea . Cum putem rezolva aceasta situatie? Multumesc pentru orice idee..
Nu cred ca societatea dvs. detine in proprietate subsolul, acesta fiind un spatiu comun, al tuturor locatarilor/ proprietarilor si dupa caz, al firmelor. Este aceasta incadrare, tocmai pentru a se avea acces la conductele din subsol in caz de necesitate.
In acest sens trebuie sa existe o intelegere intre firma dvs. si locatari pentru a se interveni in caz de necesitate, la subsol. Este si o cerinta/ necesitate din punct de vedere psi-su.
Daca in subsol sunt depozitate materiale inflamabile/ explozive/ toxice/ caustice, etc. este cu totul alta situatie si poate fi taxata de inspectorii de la apararea civila.
Pentru a scoate din subsol materialele depozitate trebuie sa existe o intelegere intre firma dvs. si locatari. Daca seful de scara nu rezolva situatia, notificati-i ca veti sesiza ISU pentru efectuarea unui control in teren care va fi urmat, probabil, de o amenda contraventionala.
Buna seara. Nu detinem acel subsol, si e normal sa ceara acest lucru dar dansul nu avea dreptul sa depoziteze acolo,din punctul nostru de vedere. Nu sunt produse de genul amintit de dumneavoastra,ci din contra. Este un cadru de pat,gunoaie, resturi de materiale rezultate de la amenajari interioare,etc. Problema este ca dorim sa le scoatem de acolo pentru a putea face curatenie(spatiul fiind intr~o degradare avansata). Multumim oricum pentru idee.