avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, am un teren intravilan pe care nu pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, am un teren intravilan pe care nu pot sa-l vand ...

Bună seara, am un teren intravilan pe care nu pot sa-l vand din cauza vecinei, din strada principala ca să ajung la terenul meu trebuie sa trec pe la ea prin gradina.
Menționez ca pe acolo se trecea și se trece de când ma știu, dar când a auzit ca vand nu vor sa dea acces viitorului proprietar.
În urma cadastrului m-a sfătuit ca doar prin judecata as rezolva cazul și ca am castig de cauza 100%.
Alta varianta exista?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:39, 24 Martie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti drept de servitute în instanță.
Da, dar viitorul cumpărător a spus ca ar dori drum de trecere și sa poată trece și cu utilitățile (apa, curent) la teren ..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, prin judecată se rezolvă - servuitute de trecere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute gabitzul gabitzul Va salut Am achizitionat 12 ani in urma un teren de 300 mp . Terenul cumparat facea parte dintr-un teren mai mare (format din 4 parcele de cate 300mp ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren langa drum de servitute daniela_serb daniela_serb As avea o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva. Vreau sa cumpar o parcela de teren situata langa un drum de servitute,dar care nu este evidentiat ... (vezi toată discuția)
Utilitati drum privat helguti22 helguti22 Buna ziua! Sunt intr-o situație cam neplăcută, si as dori sa cer o părere avizată legata de extinderea utilităților pe un drum privat. Asadar...sunt ... (vezi toată discuția)