avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Urmează să fiu expropriat (cauza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Urmează să fiu expropriat (cauza utilitate publică), având ...

Buna ziua! Urmează a fii expropriat(cauza utilitate publică),având un apartament prin programul "La casa mea" achiziționat. Despăgubirile din ce se vorbește sunt foarte mici, și nu știu dacă se achita creditul, iar asigurările nu asigură exproprierea din ce s-a comunicat la banca.
Ce pot face in acest caz?
In cat timp primesc despăgubirea?
Daca suma despăgubiri nu mi achita creditul, sunt obligata sa plătesc în continuare un bun ce nu îl mai am?
Va rog sa mă ajutați cu niste răspunsuri, îmi este teama că despăgubirea nu îmi v-a achita creditul și voi rămâne dator atâția anii și fără casă.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:12, 25 Martie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 26. -
(1) Despăgubirea se compune din valoarea reală a imobilului şi din prejudiciul cauzat proprietarului sau altor persoane îndreptăţite.

(2) La calcularea cuantumului despăgubirilor, experţii, precum şi instanţa vor ţine seama de preţul cu care se vând, în mod obişnuit, imobilele de acelaşi fel în unitatea administrativ- teritorială, la data întocmirii raportului de expertiză, precum şi de daunele aduse proprietarului sau, după caz, altor persoane îndreptăţite, luând în considerare şi dovezile prezentate de aceştia.

(3) Experţii vor defalca despăgubirile cuvenite proprietarului de cele ce se cuvin titularilor de alte drepturi reale.

dvs nu ar trebui sa ramaneti in paguba, asta e clar.
aveti mare nevoie de avocat cand va veni vremea pt ca se poate ajunge la judecata.
dvs sa aveti atunci calculul cu cat datorati bancii si cat ati dat avans, acte etc. sa aveti o suma totala defalcata.
mai conteaza si la cat e evaluata ca poate acum, avand in pret mai mare pe piata, va acoperiti cheltuiala si dati si avans pt alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expropriere utilitate publica RaluMatei RaluMatei Va rog sa ma ajutati unde este scris in lege sau cod civil aceasta fraza\'\'Despăgubirea reprezintă contravaloarea imobilului expropriat şi a tot ceea ce ... (vezi toată discuția)
Despagubire in caz de expropriere OvidiuRo OvidiuRo Buna ziua, imobilul in care avem inchiriate 2 spatii comerciale urmeaza a fi expropriat si demolat de primarie. Intr-una dintre spatii avem activitate, in ... (vezi toată discuția)
Contestare suma despagubire pt expropriere Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Buna ziua, Pentru a contesta suma oferita de stat pt expropiere (e cazul autostrazii Buc - Brasov), e musai sa ne adresam instantei? Eu am gasit in Legea nr. ... (vezi toată discuția)