avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accident pe traseul de la domiciliu la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accident pe traseul de la domiciliu la locul de munca

Angajatul a suferit un accident pe traseul de la domiciliu la locul de munca si are CM 20 zile, cod 02. Avand in vedere faptul ca la angajare nu i s-a facut instructajul pentru protectia muncii, examenul de medicina muncii si nu a semnat nici un alt act in afara de CIM, care sunt consecintele pentru angajat si pentru angajator?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: simosimo , utilizator 18:32, 12 Februarie 2010
Se considera accident la locul de munca. Angajatorul va suporta consecintele legii 319/2006. Acesta este obligat sa asigure masurile de securitate si sanatate in munca.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc.
Angajatul nu s-a abatut de la traseul obisnuit. Insa acest traseu nu a fost stabilit intre angajat si angajator deoarece angajatului nu i s-a facut instructajul si nu a semnat nimic in ceea ce priveste protectia muncii.
Pe langa indemnizatia de CM angajatul mai are alte drepturi?

inca ceva...ce inseamna asigurare TSM?:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe drum catre casa de la servici pup_me pup_me Buna, am avut un accident chiar in fata blocului cu masina dupa ce am iesit de la servici. Nu au fost victime eu m-am lovit la cap si la picior atat,desi nu ... (vezi toată discuția)
Accident de munca ??? Medu Medu Este adevarat ca orice accident care are loc pe traseul domiciliu-loc de munca si loc de munca-domiciliu este considerat accident de munca? (vezi toată discuția)
Accident de munca pe traseul locuinta-seviciu virgil64 virgil64 In ce act legislativ se precizeaza ca un accident petrecut pe traseul locuinta- serviciu si inapoi,se poate considera accident de munca ? (vezi toată discuția)