avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Va intreb daca un pensionar cu pensie de stat miltara, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Va intreb daca un pensionar cu pensie de stat miltara, cu grad ...

Va intreb daca un pensionar cu pensie de stat miltara, cu grad de invaliditate II, poate lucra ca salariat si daca poate cumula pensia cu salariul, (avand in vedere ca L223/2015, a pensiilor militare, la art 76 prevedere cumularea pensiei cu salariul numai pentru pensionari cu gradul de invaliditate III ), in timp ce Legea 360/2023 privind pensiile in sistemul public acorda dreptul de cumulare a pensiei de invaliditate cu salariul indiferent de gradul de invaliditate.
Adica cele doua legi privind pensiile nu sunt corelate ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 25 Martie 2025
Nu poate cumula....I se aplica Legea 223/2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu daca prevederea din art.76 din legea 223/2015 ... ienachi ienachi As vrea sa stiu daca prevederea din art.76 din Legea 223/2015 privind pensiile militare, referitor la dreptul de a cumula pensia cu salariul acordat numai ... (vezi toată discuția)
Am pensie militara, invaliditate gradul 2,am dreptul sa mai muncesc ... Nycko1 Nycko1 Am pensie militara, invaliditate gradul 2,am dreptul sa mai muncesc în acest caz?am citit undeva o informație ,cum că aș avea dreptul după noua lege,dar ... (vezi toată discuția)
Avand in vedere cat de multe modificari s-au facut la legea pensiilor, ... ienachi ienachi Avand in vedere cat de multe modificari s-au facut la Legea pensiilor, va rog sa imi confirmati ca a ramas valabila in prezent prevederea ca ... (vezi toată discuția)