Buna ziua ma numesc Rebeca , vreau sa pun si eu o intrebare , daca copilul meu nu a fost crescut de fostul si nici recunoscut de el.ca fiind parte din familia lui , si nici macar nu îi zice tata , cum poate sa fie alienarea parentala , si copilul meu refuza sa mearga la fostul in vizita (a fost crescut de concubinul meu de la varsta de 8 luni si de atunci îi zice tata lui) ..
Trebuia sa începeți cu altceva,exista un proces în care sunteți parte,tatăl biologic solicita ceva,cine susține ca e vorba despre alienare părintească etc..?
Da nu am stiut cum Sa incep , exista un proces ,tatal biologic deocamdata nu a cerut asa ceva , am un proces despre autoritatea parinteasca si ma gandeam eu ca poate sa ceara alienarea parentala... precum ca copilul refuza sa se duca la domiciliu lui
Dvs faceți precum în povestea cu drobul de sare..Dacă aveați av angajat va făcea apărările care trebuiesc făcute atât timp cât copilul nu e recunoscut ..Lăsați grijile cu ce poate sa ceara și concentrați va pe ce cere prin acțiunea formulata.Nu se pune problema de alienare cât timp nu a existat un drept de vizita stabilit..
În primul rand are dreptul de relații personale, nu de vizita.De vizita au pușcăriașii la pușcărie.
2.Chiar daca a fost crescut de altcineva tatăl are dreptul sa si vada copilul, este dreptul lui asa cum și copilul are dreptul sa si vada copilul.Ca nu vrea e una.Dar tatăl are dreptul legal la relații personale.Moral ca 1-2-6-10 ani nu a venit, e alta discutie, daca vrea sa l vada e dreptul lui ca tata sa l vada.
3.copilul nu poate decide peste dreptul tatălui și o sentinta judecătorească.
4.dvs trebuie sa i explicati copilului fără sa l influențați, atât el cat si tatăl natural are dreptul sa se vadă sa aibe relații personale, indiferent de ce a foat între dvs și el.
Vedeti ca va paste 3 tipuri de plângeri penale ,penalitati pe zi de nerespectarea program.
Ok nu l cunoaște nu l a crescut dar e dreptul lui sa si vada copilul, indiferent ca vrea copilul sau nu.Tu esti obligata sa încurajezi copilul, sa i explici ca el e tatăl natural chiar dacă nu a fost lângă el și a fost crescut de altcineva, e tatăl natural.De ce nu a fost lângă el iar nu trebuie discutat.