avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu de cotizare. Eu am intrebat casa de pensie Iasi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu de cotizare. Eu am intrebat casa de pensie Iasi cum pot ...

Stagiu de cotizare. Eu am intrebat casa de pensie Iasi cum pot sa obtin de la ei un rezumat cu total ani lucrati in Romania . Si mi.au zis sa fac o cerere. Intreb comunitatea: cerere , ce fel? Exista un modul de cerere de la ei unde completez eu ? Sau fac un mail nou prin care cer in scris ca as vrea acest rezumai ani servici , atasand copia cartii de munca cu toate paginile ? Plus copia cartii de identitate romaneasca pe care am avut-o ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Daniela Trento , utilizator 15:04, 27 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nicio institutie din stat nu are asa ceva .. Casa de Pensii va elibereaza o adeverinta cu stagiu de cotizare incepand cu 01.04.2001 ... nu va mai luati dupa prostiile pe internet gen adeverinta totala cu vechimea in munca sau total ani lucrati in tara .
Buna dimineata,multumesc pt raspuns.Am inteles ca este o adeverrinta. Nedumerirea mea este alta. Cum casa de pensie a zis sa fac cerere , dar nu a explicat , este cerere deja facuta de ei pe care o descarc din program din calculator de pe site-ul casei de pensie? Sau pur si simplu scriu un mail nou prin care rog a imi elibera aceasta adeverinta ? ( sigur ca voi atasa copiile necesare Carte identitate si copia cartii de munca) . Si intrebarea a doua . Copia cartii de munca toate paginile ? Multumesc frumos . Cu respect Daniela Zaharia, Trento Italia.

Cornel Vasile a scris:

Nicio institutie din stat nu are asa ceva .. Casa de Pensii va elibereaza o adeverinta cu stagiu de cotizare incepand cu 01.04.2001 ... nu va mai luati dupa prostiile pe internet gen adeverinta totala cu vechimea in munca sau total ani lucrati in tara .

Casa de Pensii nu face un asemenea serviciu . Calculeaza intregul stagiu de cotizare la iesirea la pensie , nu in scop informativ , nu are , conform legislatiei , o asemenea obligatie . Asa cum v-a aratat stimatul Cornel Vasile , puteti sa faceti o cerere prin care solicitati stagiul de cotizare ( de dupa 01.04.2001 ) , iar acesta nu va fi o adeverinta , ci un desfasurator care cuprinde toate veniturile dvs. din aceasta perioada pentru care ati cotizat , pe fiecare luna in parte , nu un rezumat . Pentru perioada anterioara acestei date , va calculati singur din cartea de munca . Sau va faceti un cont on-line la CNPP , de unde veti obtine acelasi lucru . De la Casa de Pensii locala de care apartineti , e posibil sa nu puteti obtine pe mail aceste informatii , ci doar personal ( la ghiseu ) , sau printr-o cerere scrisa , trimisa prin posta , primind raspunsul tot prin corespondenta . Nu cred ( dar nu sunt sigura ) ca va va trimite acest plic in strainatate , ci doar in tara .
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2025
CHKa, utilizator
Sigur , am inteles , multumesc mult . Eu oricum ma duc si personal la casa de pensii din Iasi in aprilie . Dar trebyie sa ma pregatesc cu cateva informatii mai intai. Acum e clar ca pentru acea adeverinta , eu trebuie sa fac o cerere catre ei , atasand copiile de la cartea identitate si cartea de munca. Eram doar nedumerita aveasta cerere exista formular de la ei pe care il descarc dim calculator si o trimit dupa aceea scanata? Sau cererea se refera doar un mail trimis prin care solicit ? Multumesc mult . Cu respect Daniela Z.
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am atasat link-ul in acest topic , unde ati repostat nelamurirea dvs
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Date lipsĂ vechime În baza electronicĂ gnstanescu gnstanescu Bună ziua și la mulți ani pe 2022! Am o problemă: deși mi-am făcut cont de autentificare pe site-ul CNPP.RO, în contul meu nu apare înregistrat nimic ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie- gr a 2 de munca ElenaVartic ElenaVartic Pe decizie din 12.2008 are 41 ani, 16 zile stagiu total, cu punctaj de 0.91173, pensie 624 din 01.01.2009, 19 ani, 3 luni si 22 zile grupa a doua de munca- ... (vezi toată discuția)
Salariile compensatorii intra in calculul pensiei? corneliadarie corneliadarie Bună ziua, Am următoarea situație: în martie 2012 am fost concediată din motive neimputabile mie (reducere posturi) și am primit 6 salarii brute ... (vezi toată discuția)