avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, Am imprumutat o suma de bani unui apropiat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, Am imprumutat o suma de bani unui apropiat in anul ...

Buna ziua,

Am imprumutat o suma de bani unui apropiat in anul 2022, o suma considerabila, 40000 Euro, totul a facut facut prin transfer bancar. Nu am incheiat nici un fel de act la mana, cu obligatiuni sau alte mentiuni.

Cum pot recupera suma? respectivul ma tot minte si ma amana.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:10, 28 Martie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati facut foarte rau , e o suma mare , ar fi trebuit un contract de imprumut la notar , sa prevedeti niste garantii ( o ipoteca pe vreun imobil v-ar fi ajutat ) . Ce ati scris la obiectul platii pe ordinul de plata ? Daca refuza sa-i inapoieze , numai prin justitie puteti - asta daca puteti demonstra ca a fost un imprumut si nu au trecut mai mult de 3 ani de la scadenta . Contactati un avocat .
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2025
CHKa, utilizator
Lunar imi trimitea in cont cate 5000Lei ca si restituire imprumut. Dar de ceva vreme nu se mai intampla nimic. Suma a fost imprumutata in Iulie 2022.
Dacă la un moment dat intervine prescripția, veți pierde dreptul de a vă mai putea recupera banii.
Grabiți-vă să faceți demersuri din timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am imprumutat in martie 2022 unui prieten o suma de bani in euro ... hhhvictor hhhvictor Am imprumutat in martie 2022 unui prieten o suma de bani in euro pentru care am facut o hartie cu martori, termenul de restituire fiind 15 martie 2025. ... (vezi toată discuția)
Imprumut nerestutuit de 10 ani de un descendent. mai pot recupera ... dorotheea dorotheea Imprumut nerestutuit de 10 ani de un descendent. Mai pot recupera banii, prin lege? (vezi toată discuția)
P.j. poate sa imprumuta bani de la o p. f. fara contract de imprumut ? Stefbudh Stefbudh Imi cer scuze sunt italian nu vorbesc bine! Am împrumutat bani unei firmei SRL ! Acuma vreu sa am bani înapoi dar nu mae găsesc Pe contractele de imprumut ! ... (vezi toată discuția)