avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut nerestutuit de 10 ani de un descendent. Mai ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut nerestutuit de 10 ani de un descendent. Mai pot recupera ...

Imprumut nerestutuit de 10 ani de un descendent. Mai pot recupera banii, prin lege?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 4 Mai 2021
Daca vreti dati detalii, ca nu se intelege mare lucru.

gi-jane2 a scris:

Daca vreti dati detalii, ca nu se intelege mare lucru.

Am imprumutat o suma de bani, unei fiice, pentru a o ajuta sa achizitioneze un apartament, pe care il are si acum Nu am facut nici un cuntract, pentru ca era fiica mea, singura dovada este ca am scos de la banca suma respectiva, cash, in perioada cand a cumparat apartamentul si o masina
Probabil se poate verifica bancar, primirea sumei respective si cheltuirea ei, in acea perioada.
In prezent fiica refuza orice relație cu mine si sotul meu.
De imprumut stie si sotul fiicei si rudele acestuia, ca si o alta fiica a mea. Dar ei pot sustine, ca suma a fost data definitiv, nu imprumutata.
Chiar si daca dovediti ca a fost imprumut , dreptul dvs s-a precris , termenul de prescripție fiind de 3 ani de la data scadenta. Pt ca nu ati prevazut un termen de restituire , termenul de prescripție incepe sa curga de la data împrumutului.
Deci le puneti cruce la banii aia.
Daca tot sustine diica ca a fost donatie si se poate dovedi faptul ca ati transferat banii, puteti lasa prin testament, o cota mult mai mare sau chiar tot ce aveti, celuilalt copil.
Faceti niste calcule ca ce ii lasati copilului sa nu depaseasca rezerva succesorala adica jumatate din ce aveti minus suma donata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)
Am transferat sume mari de bani fiicei noastre în timp ce era căsătorită. din punct de vedere legal, pot face ceva să recuperez banii? se poate considera că i-am dat cu titlu de împrumut? GeorgianaChirila GeorgianaChirila Buna ziua, Am și eu o situație puțin mai complicata la care as avea nevoie de un răspuns: in perioada 2008-augut 2017 am transferat împreuna cu soțul ... (vezi toată discuția)
Cotitatea disponibila KARRINA KARRINA Parintii mei ( mama si tata) au avut o casa si doi copii ( fiu si fiica). In urma decesului tatalui, cotele mostenitorilor au fost: 10/16-mama, 3/16- fiul si ... (vezi toată discuția)