Am transferat sume mari de bani fiicei noastre în timp ce era căsătorită. Din punct de vedere legal, pot face ceva să recuperez banii? Se poate considera că i-am dat cu titlu de împrumut?
Am și eu o situație puțin mai complicata la care as avea nevoie de un răspuns: in perioada 2008-augut 2017 am transferat împreuna cu soțul meu fiicei noastre, căsătorită fiind pana in Noiembrie 2017, sume f mari de bani pentru închiderea unor credite si achiziționarea unor imobile.
Întrebarea este: din punct de vedere legal pot face ceva sa recuperez banii, având in vedere ca și fostul soțul a beneficiat de acești bani?
Se poate considera ca au fost dați cu titlu de împrumut?
Mulțumesc anticipat!
Dvs stiti cel mai bine cu ce titlu ati dat/oferit banii, adica daca imprumunt n-a fost, atunci a fost donatie (sau, dar manual eventual), desi donatia trebuia sa imbrace o anumita forma (este o alta discutie). Pe de alta parte, daca a fost imprumut, creanta este afectata de un termen de prescriptie extinctiva (termenul general fiind 3 ani). Pe si de alta parte, ca sa obtineti ceva trebuie sa faceti dovezi (la fel, o alta discutie). Situatia nu este complicata, insa necesita detalierea anumitor aspecte.
Creanta
ulises10
Cu putin inainte de divortul care a intervenit acum 5 ani, sotia (se poate proba ca a facut-o fara stirea sotului) a luat din banii comuni o suma mare de bani ... (vezi toată discuția)