avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am transferat sume mari de bani fiicei noastre în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am transferat sume mari de bani fiicei noastre în timp ce era căsătorită. Din punct de vedere legal, pot face ceva să recuperez banii? Se poate considera că i-am dat cu titlu de împrumut?

Buna ziua,

Am și eu o situație puțin mai complicata la care as avea nevoie de un răspuns: in perioada 2008-augut 2017 am transferat împreuna cu soțul meu fiicei noastre, căsătorită fiind pana in Noiembrie 2017, sume f mari de bani pentru închiderea unor credite si achiziționarea unor imobile.
Întrebarea este: din punct de vedere legal pot face ceva sa recuperez banii, având in vedere ca și fostul soțul a beneficiat de acești bani?
Se poate considera ca au fost dați cu titlu de împrumut?
Mulțumesc anticipat!

Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andrea Paul , Consilier juridic 10:58, 6 Noiembrie 2018
Mergeti la un av ,astfel de probleme nu se rezolva cu raspunsuri primite pe un forum.Exista posibilitatea sa recuperati ceva din , investitiile "facute nu credeti ca merita o discutie fata in fata cu un av .
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Referitor la notificarea fostului ginere nu consider că v-ar ajuta să recuperați banii.
Eu una consider că nu aveți șanse să vă recuperați banii mergând pe premisa că s-au dat cu titlu de împrumut. Dacă erau cu titlu de împrumut trebuia să se fi închieat un înscris ceva din care să reiasă că au fost dat cu titlu de împrumut.
Aceștia au fost doar bani transferați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut nerestutuit de 10 ani de un descendent. mai pot recupera ... dorotheea dorotheea Imprumut nerestutuit de 10 ani de un descendent. Mai pot recupera banii, prin lege? (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare imobil cu clauza de intretinere, in conditiile in care vanzatorii au renuntat ulterior la clauza, iar imobilul este ipotecat Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs calificata in urmatoarea situatie: - cu zece ani in urma, socrii au vandut fiicei si ginerelui un imobil, cu ... (vezi toată discuția)
Creanta ulises10 ulises10 Cu putin inainte de divortul care a intervenit acum 5 ani, sotia (se poate proba ca a facut-o fara stirea sotului) a luat din banii comuni o suma mare de bani ... (vezi toată discuția)