avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua. Am o anexa construita in 1994 pe care am ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua. Am o anexa construita in 1994 pe care am dorit-o sa ...

Buna ziua. Am o anexa construita in 1994 pe care am dorit-o sa o renovez fara autorizatie de constructie. In urma discuțiilor cu constructorul am stabilit ca schimbam acopersul, tâmplăria exterioară, izolăm etc. Dupa ce a dat acoperisul jos si a tencuielii exterioare de pe pereti a decis ca ii este mai simplu sa decoperteze tot scheletul acoperisului si sa darame si un perete din lateral plus inca o jumătate din peretele din fata cladirii pana ne-am autosesizat. Acum primaria nu ma mai lasa sa imi renovez cladirea pt ca imi cer autorizatie de construire pentru ridicarea peretilor la loc si a acoperisului. Daca cer autorizatie nu pot obtine avizul DRDP deoarece nu respecta distanța de la axul drumului. Cum pot sa imi reintregesc cladirea fara autorizatia de construire? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 17:14, 27 Martie 2025
Nu puteti. A-ti comis o ilegalitate cand v-ati apucat de lucrari fara a detine autorizatie. Calea legala este ca primaria sa va amendeze, iar ulterior sa solicitati o autorizatie de construire cu obiectivul "intrare in legalitate".

Sau terminati lucrarile fara autorizatie, desigur pe propria raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare AntoniaSiLuca AntoniaSiLuca Buna ziua,pt o casa batraneasca din chirpici la care intenționez să decopertez pereții si sa ii întăresc cu plasa am nevoie de vreo autorizație?Si am si ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie VASSY VASSY Buna, Locuiesc in Bucuresti, la casa. Vecinul meu din stanga si-a ridicat casa cu un nivel,apoi si vecinul din spate si-a ridicat casa cu un nivel, casele ... (vezi toată discuția)
Termoizolatie apartament bloc ContSters138306 ContSters138306 Buna ziua. Suntem posesorii unui apartament cu 3 camere la parterul unui bloc din sectorul 6. Am dori sa realizam o lucrare de termoizolatie exterioara, dar ... (vezi toată discuția)