avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții mei au cumpărat o casă în mai 1989, dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții mei au cumpărat o casă în mai 1989, dar contractul ...

Bună ziua! Am și eu o problemă la care nu îi găsesc o rezolvare logică. Părinții mei au cumpărat o casă în mai 1989, dar contractul de vânzare cumpărare a fost făcut pe 256 mp și terenul total are 1000 mp. Acum in prezent am mers la primărie și am aflat ca in cadastru părinții mei nu exista și de fapt proprietar ar fi fica persoanei de la care au cumpărat. Drept de proprietate dobândit în urma unei succesiuni.Explicația primărie a fost ca părinții mei au greșit ca nu au mers în 1991 la primărie sa își revendice terenul. Dar impozitul la primărie îl plătesc părinții mei pe ce mai exact nu știu nici ei pentru ca nu primim foarte multe informații.Ce as putea să fac? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandra1317 , utilizator 10:32, 28 Martie 2025
Bună ziua! De cele mai multe ori spetele nu au legatura cu logica, ci au legatura cu situatia juridica si cu situatia de fapt. Trebuie sa solicitati o consultatie de specialitate cu actele in fata si atunci se pot gasi solutii. Este posibil ca solutia sa fie printr-o actiune in instanta. Sau, la fel de bine este posibil ca din cauza neglijentei sa fi pierdut un eventual drept de proprietate.
Multumesc frumos pentru raspuns!

trandafir2 a scris:

Bună ziua! De cele mai multe ori spetele nu au legatura cu logica, ci au legatura cu situatia juridica si cu situatia de fapt. Trebuie sa solicitati o consultatie de specialitate cu actele in fata si atunci se pot gasi solutii. Este posibil ca solutia sa fie printr-o actiune in instanta. Sau, la fel de bine este posibil ca din cauza neglijentei sa fi pierdut un eventual drept de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare vs mostenire /proprietari diferiti acelasi teren Angy17 Angy17 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema la care nu reusesc de cativa ani buni sa gasesc o solutie . In anul 1990 mama mea ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au cumparat in 1983 o casa cu terenul de 2427 mp ... ovidiuss1974 ovidiuss1974 Parintii mei au cumparat in 1983 o casa cu terenul de 2427 mp cu mentiunea in contract ca terenul aferent acestei case intra in proprietatea statului conform ... (vezi toată discuția)
Intrare abuziva pe teren intravilan EmanuelStan EmanuelStan Buna ziua, as dori si eu sa stiu ce e de facut in cazul in care parintii mei au cumparat in 96 un teren intravilan cu dimensiunea de 1529,acesta fiind cumparat ... (vezi toată discuția)