avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare vs mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare vs mostenire /proprietari diferiti acelasi teren

Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema la care nu reusesc de cativa ani buni sa gasesc o solutie .

In anul 1990 mama mea dobandeste de la bunica ei prin contract de vanzare cumparare un teren intravilan in suprafata de 700 mp.
Actul respectiv a fost incheiat in 7 exemplare in prezenta a 4 notari deoarece bunica mamei nu stia sa scrie si nu putea semna acest document.

Din 1990 si pana in prezent in urma acestui document s-a achitat darile catre stat (impozit teren) pentru suprafata mentionata de catre mama mea.

In baza legii nr.18/1991 o matusa a mamei mele ,alta fica a bunici mamei mele solicita titlu de proprietate ,titlu in care este trecut inclusiv terenul pe care mama mea il detine prin Contractul de vanzare cumparare.
In momentul in care am dorit sa facem cadastru si intabulare si am mers la primarie pentru documente ni s-a spus ca terenul respectiv figureaza cu 2 proprietari.

Intrebarile mele sunt:
1) Cum este posibil ca primaria/prefectura sa emita un act de mostenire pe un teren care era deja vandut si la care platim impozit si avem ROL?

2) Ce pasi ar trebui sa urmam noi pentru a putea face cadastru si intabulare fara a ne lovi de titlul de proprietate emis ulterior actului de vanzare cumparare?

3) In cazul in care solutia ar fi in instanta de judecata pe cine ar trebui sa dam noi in judecata,Primaria,Prefectura sau mostenitoarea?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra,

Cu stima, Angelica Stoica
Cel mai recent răspuns: Angy17 , utilizator 21:19, 20 Februarie 2017
Ar trebui sa cereti in instanta nulitatea partiala a titlului de proprietate emis gresit in ceea ce priveste suprafata. Va veti judeca in contradictoriu cu detinatorul titlului de proprietate.Atentie la formularea capetelor de cerere astfel incat sa rezolvati toate problemele , inclusiv inscrierea in CF.
av. Ileana Alina Schwarz
Multumesc pentru raspunsul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare titlu de proprietate cristina miha cristina miha Va rog cine ma poate ajuta cu un raspuns! Tatal meu a facut act de vanzare cumparare ptr.casa si teren aferent 250 mp in 1988.La incheierea actului au fost ... (vezi toată discuția)
Acte alex 88 alex 88 Buna ziua, Am si eu o intrbeare. Mama mea are un act de vanzarea cumaparare din anul 1974 pe o casa plus dependinte si un teren de 500 m patrati.La vremea ... (vezi toată discuția)
Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)