avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sentinta judecatoreasca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sentinta judecatoreasca

buna seara am si eu o intrebare : am avut o alcoolemie de 1.20 respectiv 1.00 a doua proba recoltata fara evenimente rutiere ce pedeapsa pot primi? si daca se pronunta o sentinta judecatoreasca de cand se ia in considerare suspendarea permisului?? va multumesc anticipat cu stima valentin
ce pedeapsa veti primi ramane la aprecierea instantei, functie si de cum apreciaza instanta atitudinea dvs fata de fapta.. ideal ar fi sa va faceti mea culpa, sa va declarati vinovat si ca va pare rau pentru ce ati facut si ca nu veti mai face niciodata in viitor o asemenea fapta..
anularea permisului, ca de asa ceva vorbim incazul condamnarii penale se dispune de instanta ca pedeapsa accesorie si aveti dreptul sa mai conduceti daor dupac e va reabilitati pe cale judecatoreasca
Codul rutier Art. 79. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentratie ce depaseste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau care se afla sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Practica judiciara este constanta in a pronunta pedepse cu suspendare (in jur de 3 luni), asta numai daca nu exista tinichele (recidiva sau vreun concurs de infractiuni)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie Floryyyn Floryyyn Buna ziua.Am o mare rugaminte la dvs. Va rog sa-mi spuneti si mie ce as putea sa patesc daca am fost implicat intr-un accident rutier. Am lovit in spate o ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - alcoolemie 1,18 in aerul expirat mary12345 mary12345 am nevoie de niste raspunsuri si sfaturi sambata noaptea am fost oprit de catre echipajul de politie,veneam de la discoteca unde am consumat bauturi ... (vezi toată discuția)
Conducerea in stare de ebrietate pyl pyl Buna ziua as avea si eu o intrbare si as vrea ca sa ma sjute cineva cu un respuns daca se poate.Am fost depistat in trafic cu masina conducând in stare de ... (vezi toată discuția)