avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. In cazul unei case construite, in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. In cazul unei case construite, in timpul casatoriei. ...

Buna seara. In cazul unei case construite, in timpul casatoriei. Dar deocamdata neintabulata. Sotia vrea sa divorteze. Ce acte ar tre sa faca sotul ca sa renunte la partea lui de casa deoarece stie clar ca n a participat cu nimik la acea casa, nici nu si-a dorit-o. Exista vreo declaratie notariala de renuntare? Sau poate ceda partea lui copilului?
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2025
maria_corina29, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:09, 27 Martie 2025
Întâi trebuie sa intabuleze construcția.
Fără, nu se poate face niciun act.
Și nu se pune problema renunțării, iar dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile nu se transmite prin declarație.
Fie încheie un act de partaj, fie un contract de donație.
Dar asta după divorț și după ce este intabulata casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Casa AAA+ AAA+ Buna ziua, sunt insurat si am un copil. Am construit o casa cu bani primiti de la parintii mei si as dori sa stiu cum pot sa o trec pe numele meu, fara a fi si ... (vezi toată discuția)
Renuntare parte la partaj rbg rbg Buna ziua, Se poate sa aflu daca in urma divortului,unul dintre soti renunta la partea lui care ii revine in urma partajului,in favoarea celuilalt ... (vezi toată discuția)