avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor, nerecunoscut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor, nerecunoscut ...

Bună seara
Situația este următoarea
Copil minor , nerecunoscut de tata , în certificat are linie , acum care este următorul pas ? Cum pot fi sigură ca tatăl nu reapare . Aș vrea să iau custodia exclusivă mai are rost dacă este nerecunoscut în certificat ?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 09:30, 28 Martie 2025
În prezent, dacă nu există un alt părinte, aveți custodie exclusivă, deci nu aveți ce să cereți.
Totuși, tatăl poate da oricand o declarație de recunoaștere, la notar sau la ofițerul stării civile, fără a fi necesar acordul dvs, și va fi trecut în actul de naștere în locul acelei liniuțe.
Atunci vă puteți pune problema unei custodii exclusive sau comune, pensie alimentară, program de vizită...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului fara acordul mamei Laura s Laura s buna ziua, ma numesc laura sirba si as avea urmatoarea intrebare: cum se procedeaza ca tatal sa isi poata recunoaste copilul care are 4 ani?a fost crescut ... (vezi toată discuția)