avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara, sunt angajata din 14.10.2024, in prezent ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara, sunt angajata din 14.10.2024, in prezent am 33 de ...

Buna ziua, sunt angajata din 14.10.2024, in prezent am 33 de săptămâni de sarcină. De când pot intra in concediu prenatal? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:09, 29 Martie 2025
Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate va dă dreptul la a va lua concediu prenatal începând cu luna a 7-a de sarcină (cu aproximativ 63 de zile înainte de naștere)
Va mulțumesc. Doar că situația sta in felul următor, eu as dori sa intru acum in aprilie, însă mi s a spus că nu am 6 luni cotizare anterior concediului prenatal. Întrebarea mea este daca lună octombrie se ia în calcul fiind doar 12 zile lucrate sau nu?
dupa 14.04.2025 puteti beneficia de concediu medical
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Dedea24 Dedea24 Cand o sa intru in prenatal? am 5 luni si 2 saptamani as vrea sa intru in decembrie pe 26 in prenatal nasc in martie pe 20 ?cele 126 de zile pt concediu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt însarcinata in 20 de săptămâni și la locul ... SPauliuc SPauliuc Bună ziua, sunt însarcinata in 20 de săptămâni și la locul meu de munca, sunt presata, practic mi se tot spune sa plec în noiembrie in prenatal, pe ... (vezi toată discuția)
Prenatal 2009 macovei nicoleta macovei nicoleta as dori sa stiu daca prenatalul este considerat vechime? in cazul in care fac un an de munca pe 9 februarie 2010 as putea sa intru in prenatal in luna ... (vezi toată discuția)