avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, sunt mama casnica și am 3 copii. Cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, sunt mama casnica și am 3 copii. Cu soțul nu mă ...

Buna seara, sunt mama casnica și am 3 copii. Cu soțul nu mă mai înțeleg deloc și vrea să imi caut un alt domiciliu dar problema este că din cei 3 copii insistă să îl las pe cel mare de 6 ani. Ceilalți de 2 ani și respectiv 7 luni îi pot lua, dar îmi spune sa o las până termina grădinița iar în iunie sa vin sa o iau. Lucru cu care nu sunt deloc de acord. Știu că nu am un venit deoarece m-am dedicat doar casei și familiei in ultimii 6 ani, dar daca plec la oraș la ai mei cu copiiii are dreptul să mă de-a in judecată? Aici nu am cum sa îmi caut in loc de muncă ptr că nu am cu cine sa ii las, chiar daca locuiesc cu el și mama lui, într-o comună, iar în oraș am multe oportunități sa găsesc de munca. Și o am pe mama mea care poate sta cu copiii, iar fratele meu mă poate susține financiar până îmi găsesc de munca cu acte în regulă. Pe mine mă interesează copiiii, nu pot trai fara ei. Nu vreau absolut nimic. Doar copilașii. Ptr ei mai contez. Credeți că îmi poate lua fetița cea mare? Va mulțumesc și seara faină sa aveți!!!
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 09:59, 31 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, Nu trebuie sa fiti de acord cu solicitarea tatalui copilului. Daca divortul este inevitabil, solicitati stabilirea domiciliului celor trei copiii la Dvs. si stabilirea unui program de vizita pentru tatal copiilor clar: cu date, ore, zile, pentru a evita orice neintelegeri viitoare. Prezentati instantei argumente privind necesitatea mentinerii si cresterii fratilor impreuna, legaturile stranse de atasament, varsta copiilor, a faptului ca Dvs. v-ati dedicat intru totul, in mod egal, cresterii si ingrijirii copiilor (fiind casnica), le cunoasteti rutina, tabieturile, puteti raspunde imediat nevoilor firesti ale fiecarui copil, etc., ca veti avea sprijinul moral si financiar al bunicii materne, al fratelui s.a. Urmariti intotdeauna interesul superior al copilului, indiferent de varsta.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
Carmen Matei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul meu anamaria2oop anamaria2oop Buna seara nu sunt casatorita si am un copil,eu locuiesc in oras iar copilul il tin la tara cu mama mea pentru ca nu am cu cine sa il las acasa cat timp eu ... (vezi toată discuția)
cum se impart copiii Covaci emil Covaci emil Buna sunt tatal a 2 copii (3-6ani) sunt in concubinaj de 10 aju cu mama copiilor mei , avand in vedere ca nu mai merge relatia intre noi... si timp de 11 ani ... (vezi toată discuția)
Copiii, frumusetea universala privita din prisma sufletului meu si parintii, din pacate deveniti inapti, inadaptati samd ! ContSters441019 ContSters441019 N-am sa va salut cu banalul \"bun/a gasit/ ziua\" pentru ca, de mult timp nu mai gasesc nimic bun in zi/noapte.. Dar sper ca aceasta misiva sa va gaseasca ... (vezi toată discuția)