avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, sunt suspecta într un dosar penal pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, sunt suspecta într un dosar penal pentru săvârșirea ...

Buna ziua, sunt suspecra Intr un dosar penal pentru săvârșirea infractiunilor de favorizarea infractorului și sustragere sau distrugerea de probe ori înscrisuri. Ulterior depunerii plângerii pârâta și a retras plangerea.M am prezentat la secția de poliție însă nu am dat declaratie. În situația prezentată este obligatoriu sa depun declarație ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptul de a nu da nicio declarație pe parcursul procesului penal și nu puteți fi sancționată pentru acest lucru.
Retragerea plângerii de către persoana vătămată poate avea efecte doar dacă infracțiunile care vi se impută sunt condiționate de plângere prealabilă, în cazul infracțiunilor de favorizarea infractorului și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, urmărirea penală se face din oficiu, deci retragerea plângerii nu împiedică continuarea cercetărilor
Este important să discutați cu un avocat înainte de a decide dacă și ce fel de declarație doriți să dați, în funcție de actele existente la dosar și de poziția organului de urmărire penală.
Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2025
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal ContSters169316 ContSters169316 Buna!Va urmaresc de mai mult timp dar abia acuma mi-am facut un cont.Discutiile de pe forum mi se par constructive si interesante.De anul asta m-am decis sa ma ... (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Aspecte procesuale la infractiuni sorin-empire sorin-empire Cine ma poate ajuta sa inteleg cum sa-mi dau seama cum se pune in miscare actiunea penala daca in Cod nu se specifica clar? Va multumesc. (vezi toată discuția)