avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am inchiriat recent un apartament unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am inchiriat recent un apartament unui cuplu care ...

Buna ziua,
Am inchiriat recent un apartament unui cuplu de profesori care mereu are cate o nemultumire.
Au spus ca le place ca e liniste, dar sotului ii place sa cante la saxofon, ca e prea cald sa opresc caldura, le-am spus ca nu se poate.
Ca a dormit si i-a piscat ceva, imediat am facut deratizare completa, ca vrea cutie postala , am instalat, ca vrea un TV cu o diagonala mare, internet, le-am facut, ca sa iau TV - ul care era in camera si pe care l-am pus in alta camera.
Aseara au veni cu o cerinta "ciudata" ca sunt deranjati de praful degajat de porumbeii de pe acoperis, si sa punem pe acooeris ceva sa nu se mai aseze, pentru ca sotul este alergic la praf!
Precizez ca toate aceste " cerinte" au fost facute in decursul unei luni.
Care credeti ca e scopul acestor cerinte permanente ? Oare ar trebui sa ii evacuez, sa le spun sa plece? Precizez ca am incheiat un contract legal, pe o perioada de 12 luni, declarat la ANAF.
Multumesc pentru raspunsuri

Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
valentina2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:19, 4 Aprilie 2025
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate mâine nu mai agreează culoarea de pe pereți... vedeti în contract în ce condiții ii puteți notifica pt încetarea contractului.
Cred ca ati fost prea buna cu dumnealor, eu ii trimeteam la plimbare demult...

Daca mai vin cu asemenea cerinte le aratati contractul, le spuneti ca si au vazut ce si cum la momentul inchirierii si ca deja au intrecut masura cu cerintele si daca nu le convine isi pot cauta in alta parte.

Vedeti ce scrie in contract despre plata avansului, daca este cazul, care sunt conditiile de reziliere si lasatii pe dumnealor sa i-a initiativa de reziliere daca nu le convine, nu initiati dvs. demersurile ca nu aveti motiv.

Cum a spus si domnul moderator, acum va apucati sa zugraviti din nou, sa schimbati mobila, parchetul, gresia... ca nu le convine lor.
Accepta sa stea in conditiile de la inceput, ok... nu... sa fie sanatosi.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
Ionut.ion, utilizator
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum se spune popular: vor sa va frece ridichea. Cautati calea de a rezilia contractul fara alte mofturi. Bine ca nu v-au cerut sa le puneti la dispozitie si masina. Eu l-as fi reziliat fara clipire de mult. Acum fiindca ati fost docili v-ati ales si cu un televizor nedorit. Succes!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au vazut imobilul inainte sa semneze? Aveti obligatia mentinerii aceluiasi standard, nu sa realizati imbunatatiri nementionate in contract.
Eu o sa va vorbesc despre porumbei. Baiatul meu a pus o imagine tiplata cu o cioara la geamul de la baie pe exterior pentru ca o familie de porumbei isi facusera acolo si cuib, cloceau, ieseau pui, mizerie etc. De 2 ani sta acolo "cioara" si nu s-a mai aciuat niciun porumbel. Chiriasii cred ca ar fi putut sa-si caute si singuri solutii pe internet, spuneti-le deocamdata despre solutia noastra pana la alte "neajunsuri" pe care le vor mai gasi.

Alte discuții în legătură

Conditii de reziliere contract-vanzare cumparare marlene_nena marlene_nena Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca un contract de vanzare-cumparare poate fi reziliat dupa ce acesta a fost transmis spre inregistrare la Oficiul de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract rhona1984 rhona1984 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult ... (vezi toată discuția)
La upc - taxa pe stalp, inclusa in factura /08.2014 ? cristiannegru cristiannegru - pt. 2 ani de zile, la UPC, am un Abonament “Pachet 3 Play” ( Internet + Tv + Tel.), Internet = 120 Mbps. - primele 6 luni ( oct.2013 - ... (vezi toată discuția)