avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită RESTITUIRE CAUTIUNE PROCES CASTIGAT DUPA 25 ...
Discuție deschisă în Executare silită

RESTITUIRE CAUTIUNE PROCES CASTIGAT DUPA 25 ANI!!!!Buna ziua.. dupa 25 ani am castigat un proces pentru care s-a ...

Buna ziua.. dupa 25 ani am castigat un proces pentru care s-a depus in 2002 o cautiune in valoare de 8.000.000 rol.( lei vechi)
Am primit de la judecatorie o adresa prin care se depun la instanta o cerere pentru restituirea garantiei.
Intrebarea mea este: depun cererea pt cei 8.000.000 rol, respectiv 800 ron? Adica, in 2002 erau bani frumosi, acum sunt bani de tigari.
Mentionez ca in anul 2002, salariul minim brut pe tara garantat in plata era de 1.500.000 rol(150 ron azi), deci cautiunea era de peste 5 salarii minime brute, iar in 2025 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 4050 lei

Pot cere calcul dobanda la cautiune(25 ani) sau ma trezesc si cu vreo amenda din partea instantei? Adica cu ce sunt eu de vina ca sistemul judiciar din Romania merge ca melcul.. 25 de ani e ceva
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
Mihaela Marcus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:30, 4 Aprilie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca ar trebui sa vedeti lucrurile optimist si sa multumiti lui Dumnezeu ca ati apucat sentinta viu, dupa atiti ani. Pentru ceea ce solicitati cu valoarea banilor ar trebui sa consultati un avocat. Succes!
În 25 de ani nimeni nu v-a cerut să actualizați cauțiunea cu rata inflației. Au rămas 800 de lei, care cu timpul a devenit o sumă derizorie față de valoarea litigiului în care s-a cerut acea cauțiune.
Important e că ați câștigat litigiul. Cred că este mai de valoare din orice punct de vedere, decât cauțiunea plătită pe acele vremuri. Nu cred că e cazul să solicitati actualizare în felul în care ați formulat. Poate nu mai apucați finalizarea acelui proces. Și mai scoateți bani noi ptr un alt proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cautiune pentru plata pensiei alimentare? camelot camelot cu toate ca am platit pensia alimentara, alimentand cardul de salarii al fostei neveste, regulat, m-am trezit la serviciu cu ordonanta presedintiala de poprire ... (vezi toată discuția)
Valoare ajutor de somaj tincaflavius909 tincaflavius909 Mama mea are 39 de ani in campul muncii , si lucreaza de aproximativ 6 ani la o firma (este vanzatoare) , are salariul de 800 ron , adica salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Recuperarea sumelor de bani existente pe un libret de economii cu depuneri. sorinaga sorinaga Pe un libret de economii cu depuneri(C.E.C.) apartinand unei persoane fizice, emis in anul 1993, se afla suma de 346000 lei. In ce conditii pot fi recuperati ... (vezi toată discuția)